Τα πάνω κάτω στις αντικειμενικές αξίες - Νέος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - iefimerida.gr

Τα πάνω κάτω στις αντικειμενικές αξίες - Νέος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Νέος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων -Τα πάνω κάτω στις αντικειμενικές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τις νέες αντικειμενικές αξίες, όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία συστήνεται ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με εντολή να παραδώσει πόρισμα εντός 3μήνου.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου πλαισίου αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, χρησιμοποιώντας μια Τράπεζα Πληροφοριών για όλες τις μισθώσεις και μεταβιβάσεις ανά την Επικράτεια. Εως ότου συγκεντρωθούν, όμως, οι εν λόγω πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ζητά από την Επιτροπή να αξιοποιήσει τα δεδομένα που είχαν συγκεντρώσει οι Επιτροπές του 2005, αλλά και οι Επιτροπές που συστήθηκαν από το 2009, προσαρμόζοντάς τα στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Οι τιμές της εφορίας θα ισχύσουν άμεσα και έτσι μετά από 6 χρόνια (Μάρτιος 2007) θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες για όλα τα ακίνητα.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Στουρνάρα, μέχρι τις 8 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί οι πίνακες με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι νέες αντικειμενικές τιμές θα βασιστούν σε πραγματικές τιμές ακινήτων του 2005 και πάνω σε αυτές θα γίνουν οι υπολογισμοί για την αύξηση ή τη μείωση των υφιστάμενων τιμών ζώνης με βάση ειδικούς συντελεστές.

Σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί Τράπεζα Πληροφοριών με πραγματικές τιμές ακινήτων για να γίνεται αυτόματα η αναπροσαρμογή των αξιών στις τιμές της αγοράς.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση για τις νέες αντικειμενικές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ