Ο Τσίπρας πάει στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας πάει στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες

Ο Τσίπρας πάει στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βενεζουέλα θα μεταβεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναμένεται να αναχωρήσει για τη Βενεζουέλα το πρωί της Πέμπτης.

Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ταξίδι του θα συνοδεύσουν ο συντονιστής της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του κόμματος Κώστας Ησυχος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία του κόμματος θα πάρει μέρος στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη που θα πραγματοποιηθεί στη Στρατιωτική Ακαδημία της πρωτεύουσας, μαζί με δεκάδες αρχηγούς κρατών και αντιπροσώπους κομμάτων από όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε την Τσάβες «μεγάλο ηγέτη» και «σπουδαίο επαναστάτη».

«Σε καιρούς δύσκολους έστρεψε τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας σε μία ολόκληρη ήπειρο, που αυτή τη φορά δεν ήταν πειραματόζωο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά δημιουργικό εργαστήριο δημοκρατικής διακυβέρνησης και εθνικής ανεξαρτησίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ