Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες - iefimerida.gr

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό του «αντίο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του σχετικά με το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, κάνοντας λόγο για σπουδαίο επαναστάτη και παρομοιάζοντας τον με τον Τσε και τον Σαλβαδόρ Αλλιέντε.

«Aποχαιρετούμε σήμερα ένα μεγάλο ηγέτη, έναν σπουδαίο επαναστάτη. Ο ηγέτης του λαού της Βενεζουέλας, των λαών της Λατινικής Αμερικής, ένας εμπνευστής των ιδεών της Δημοκρατίας και των μεγάλων επαναστατικών δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων, έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας», αναφέρεται σε δήλωσή του κ Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι «ο Ούγκο Τσάβες, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να οδηγήσει το λαό του και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής σε δρόμους δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης. Ακολούθησε άξια το δρόμο του Σαλβαδόρ Αλλιέντε, του Τσε, του Αουγκούστο Σαντίνο, του Χούλιο Αρμπένζ, αλλά και τους ηγέτες της μεγάλης απελευθέρωσης της πατρίδας του, τον Φρανσίσκο ντε Μιράντα και τον Σιμόν Μπολίβαρ» και προσθέτει ότι «σε καιρούς δύσκολους έστρεψε τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας σε μία ολόκληρη ήπειρο, που αυτή τη φορά δεν ήταν πειραματόζωο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά δημιουργικό εργαστήριο δημοκρατικής διακυβέρνησης και εθνικής ανεξαρτησίας».

Παράλληλα ο κ Τσίπρας επισημαίνει ότι «ο Ούγκο Τσάβες εναντιώθηκε στην καταπίεση και υπεράσπισε τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έδωσε μεγάλες μάχες ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση. Για αυτό και έγινε σύμβολο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του» και καταλήγει λέγοντας ότι «Οι άνθρωποι φεύγουν, η σπορά τους όμως μένει. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός του Μπολίβαρ θα συνεχίσει να πορεύεται το δρόμο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμο που αργά ή γρήγορα θα πορευτούν και άλλοι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΠΑΣΟΚ: Καταλυτική η συμβολή του Τσάβες

«Στη δύσκολη πορεία της χώρας του προς τον εκδημοκρατισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο, η συμβολή του Ούγκο Τσάβες υπήρξε καταλυτική» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που σημειώνει πως «είναι κρίμα που ο πρόωρος θάνατός του ήλθε λίγο μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του».

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο λαό της Βενεζουέλας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ