Η νέα γιάφκα έκρυβε πλαστές ταυτότητες και εγχειρίδια κατασκευής και συνδεσμολογίας βομβών - iefimerida.gr

Η νέα γιάφκα έκρυβε πλαστές ταυτότητες και εγχειρίδια κατασκευής και συνδεσμολογίας βομβών

Εγχειρίδια κατασκευής και συνδεσμολογίας βομβών στη γιάφκας στα Τουρκοβούνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ σημαντικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη δράση των ληστών της Κοζάνης, αλλά και συνεργών τους που φέρονται να είναι καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εντόπισε η αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα - γιάφκα στα Τουρκοβούνια.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, το οποίο είχε νοικιάσει ένας εκ των ληστών της Κοζάνης χρησιμοποιώντας και σε αυτήν την περίπτωση, όπως στα διαμερίσματα σε Χαλάνδρι και Παγκράτι, πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Στο σπίτι βρέθηκαν εγχειρίδια για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, λίστες με ονόματα και διευθύνσεις πολιτών, πολλές σημειώσεις, πλαστές ταυτότητες και δέκα κάρτες sim κινητών, τις οποίες εξετάζουν οι αστυνομικοί, καθώς πιστεύουν πως αυτές θα «μιλήσουν» τόσο για τις ληστείες σε Φλώρινα και Κοζάνη, αλλά και για τη δράση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Εντόπισαν το διαμέρισμα έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη

Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και με το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, η αστυνομία κατάφερε να φτάσει εκεί μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων, του Φοίβου Χαρίση- Πούλου και Αργύρη Ντάλιου, όταν ένας κάτοικος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ. και έδωσε πληροφορίες για το σπίτι στα Τουρκοβούνια. Ωστόσο οι δύο νεαροί παραμένουν άφαντοι, αν και σύμφωνα με την αστυνομία σφίγγει ο κλοιός γύρω τους.

Τα κλειστά παράθυρα στο σπίτι και η εντούρο μηχανή

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima τα έως τώρα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία αποκαλύπτουν πως το διαμέρισμα ενοικιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ οι γείτονες τονίζουν πως το διαμέρισμα είχε συνέχεια κλειστά τα παραθυρόφυλλα και ούτε ποτέ είχε ακουσθεί μουσική ή τηλεόραση, ενώ κόσμος το επισκεπτόταν συνήθως μεταμεσονύκτιες ώρες.

Παράλληλα μία μηχανή τύπου εντούρο που εντοπίστηκε έξω από το σπίτι πιθανόν ανήκε σε έναν εκ των υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και τις ληστείες σε Φιλώτα και Βελβεντό.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν:

  • Δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του διαμερίσματος
  • Ενα γνήσιο δελτίο ταυτότητας
  • Κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών
  • Δέκα κάρτες μνήμης
  • Ενα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου
  • Χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών
  • Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών
  • Είδη ρουχισμού, σακίδια
  • Μια άδεια θήκη κιθάρας
  • Εξαρτήματα καθαρισμού όπλων, κλειδιά και το πρωτότυπο ενοικιαστήριο.

Η Σήμανση «ξεσκονίζει» το σπίτι για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και DNA

Οι αστυνομικοί σαρώνουν τώρα το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 προκειμένου να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν αποτυπώματα των δραστών, αλλά και DNA - γενετικό υλικό από τους δράστες στους χώρους του διαμερίσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ