ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αξιόπιστο το πόρισμα της ΕΛΑΣ για τους ξυλοδαρμούς - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αξιόπιστο το πόρισμα της ΕΛΑΣ για τους ξυλοδαρμούς

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αξιόπιστο το πόρισμα της ΕΛΑΣ για τους ξυλοδαρμούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις δημιουργεί το πόρισμα της Αστυνομίας για τους ξυλοδαρμούς των συλληφθέντων ληστών στην Κοζάνη αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η έρευνα δεν είναι αξιόπιστη από τη στιγμή που ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται, ενώ διερωτάται πως είναι δυνατόν σε μια συμπλοκή να έχουν κακοποιηθεί οι συλληφθέντες ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να μην φέρουν τραύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το πόρισμα της έρευνας της ΕΛΑΣ σχετικά με τις καταγγελίες για βασανισμούς των συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη, δημιουργεί ερωτήματα αντί να δίνει απαντήσεις.

Ερώτημα 1ο: Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;

Ερώτημα 2ο: Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

Ερώτημα 3ο: Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;

Ερώτημα 4ο: Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ