ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αντίθετοι με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά - iefimerida.gr

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αντίθετοι με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά

Αναστάτωση στην κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθετα αντίθετοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που τους προτάθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη υπέβαλλαν τις προτάσεις τους και πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κληθεί να αναζητήσει διορθωτικές κινήσεις σχετικά με την κατάργηση του αφορολόγητου των προστατευομένων τέκνων, τον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών και το ύψος του αφορολόγητου του νέου φόρου ακινήτων.

Ένα ακόμη αγκάθι είναι η διάταξη που προβλέπει την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 80% για όλες τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες, ώστε να υπόκεινται στην ίδια αντιμετώπιση με τις Ανώνυμες Εταιρείες και τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα παιδιά και ζητήθηκε να μην υπάρξει με το νέο φορολογικό καμία επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, είτε αυτό επιτευχθεί με την προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του κάθε φορολογούμενου, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί. Επίσης πρότεινε να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά, ενώ ζήτησε να υπάρξει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι 30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγησή τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Ανάλογες ήταν και οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς που κατέθεσε πρόταση για την αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας για τις μεγάλες περιουσίες, καθώς και για μικρή αύξηση του συντελεστή φορολογίας καταθέσεων, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Στουρνάρας: Αλλαγές μόνο με ισοδύναμα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πως είναι ανοιχτός στο διάλογο, αρκεί όποιος διαφωνεί με συγκεκριμένα μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου να βρει ισοδύναμα να προτείνει.

«Πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών αλλά πρέπει όμως να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο γενικότερα, που είναι κομμάτι των 13,5 δις ευρώ. Άρα για τα 2,5 περίπου είναι από το φορολογικό νομοσχέδιο, όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Νωρίτερα, την άρνησή του στο θέμα του αφορολόγητου των τέκνων εξέφρασε ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας που σημείωσε πως «οι προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χτυπούν την ελληνική μεσαία τάξη και θα πρέπει να διορθωθούν πολλά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ