Στον Εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες καταληψίες του ΑΠΘ - iefimerida.gr

Στον Εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες καταληψίες του ΑΠΘ

Στον Εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες από την επιχείρηση στο ΑΠΘ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν το μεσημέρι οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν τα ξημερώματα μετά από αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ, σε μία προσπάθεια να τερματιστεί η 72ημερη κατάληψη του Κτιρίου Δίοικησης του Πανεπιστημίου, ενώ εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 31 έως 57 ετών συνελήφθησαν λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα είκοσι αστυνομικών των ΜΑΤ εισέβαλλε στους χώρους του Πανεπιστημίου εφαρμόζοντας σχετική εισαγγελική παραγγελία. Η επιχείρηση κράτησε περίπου δέκα λεπτά, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιούν από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατόπιν σχετικής παραγγελίας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μαδεμλή. Είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες νωρίτερα, έγγραφο που συνυπέγραψαν και απέστειλαν προς τον κ. Μαδεμλή οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς επίσης καθηγητές και κοσμήτορες σχολών και τμημάτων του ιδρύματος, με το οποίο ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη.

Από την περασμένη Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία στην Αστυνομία να κάνει επέμβαση στο ΑΠΘ και να συλλάβει τους καταληψίες με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ είχε προηγηθεί επιστολή 44 πανεπιστημιακών προς τον εισαγγελέα με την οποία ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λήξει η κατάληψη.

(Εικόνα Eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ