Στουρνάρας: Θα πάρουμε τη δόση, το είπε και ο Γιούνκερ - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Θα πάρουμε τη δόση, το είπε και ο Γιούνκερ

Καθησυχάζει για τη δόση ο Στουρνάρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών σε μια προσπάθεια να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην εκταμιευθεί η δόση μαμούθ των 31,5 δισ στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλη, στα πλαίσια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, εξέφρασε εκ νέου τη βεβαιότητά του για τη συνέχιση της στήριξης στην Ελλάδα και τόνισε ότι η Ευρωζώνη θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.

«Θέλω να καθησυχάσω για την εκταμίευση της δόσης. Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Μεταφέρω την συνέντευξη του κ. Γιούνκερ προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η ευρωζώνη θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και δεν έχω καμία αμφιβολία», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, εμφανίστηκε επικριτικός για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Die Zeit αναφέροντας «Με λύπη μου είδα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα που καλεί τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν στη χώρα. Ελπίζω να γίνει διορθωτική δήλωση».

Ο κ. Στουρνάρας νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει. Η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει. Η δόση θα εκταμιευθεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο η δόση να εκταμιευθεί τμηματικά ή να εκταμιευθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο κ. Στουρνάρας δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της δόσης και αρκέστηκε να δηλώσει πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τη Δευτέρα στο Eurogroup περιμένουμε μία πολιτική δήλωση από τους εταίρους».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ