Οδοφράγματα μέσα και έξω από τη Βουλή πριν τη ψηφοφορία - iefimerida.gr

Οδοφράγματα μέσα και έξω από τη Βουλή πριν τη ψηφοφορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

'Ενα απίστευτο μπάχαλο επικράτησε μέσα και έξω από τη Βουλή με επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας-αντιεξουσιαστών στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και διαπληκτισμούς και βαρύτατες εκφράσεις μέσα στην Ολομέλεια.

Το ήδη τεταμένο κλίμα στη συνεδρίαση για το Μνημόνιο 3 δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο με την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που επιχείρησε να περάσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και η οποία αφορούσε το μισθολογικό αυτοδιοίκητο των υπαλλήλων της Βουλής.

Η αλλαγή στο νομοσχέδιο δημιούργησε ένταση στους διαδρόμους της Βουλής, με τους υπαλλήλους να ανακοινώνουν ότι κατεβαίνουν σε απεργία από τις 7 και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης. Το αποτέλεσμα ήταν να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα η συνεδρίαση και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Υπαλληλοι του κοινοβουλίου σε έξαλλη κατάσταση φώναζαν εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ενώ ουρλιάζοντας απειλούσαν να εισβάλλουν ακόμη και στην αίθουσα της Ολομέλειας. Στην πόρτα της Ολομέλειας βγήκε για λίγο και συνομίλησε μαζί τους ο προέδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.

Το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσαν σε ανυπακοή και συμμετοχή στην απεργία και τους υπαλλήλους ασφαλείας της Βουλής. Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν την άμεση απόσυρσή της.

Και μετά τα πήραν πίσω!

Εν μέσω διαπληκτισμών και χάους στην Ολομέλεια, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είπε ότι ο υπουργός θα κάνει δήλωση σε λίγο και έκανε ολιγόλεπτη διακοπή. Αμέσως μετά ο κ. Μεϊμαράκης βγήκε έξω από την αίθουσα και είπε στους υπαλλήλους ότι ο υπουργός θα πάρει πίσω τη διάταξη.

Μετά τη διακοπή ο υπουργός Οικονομικών, λαμβάνοντας το λόγο, απέσυρε την επίμαχη τροποποίηση λέγοντας όμως ότι είναι κυβερνητική επιλογή και απαίτηση όλη της κοινωνίας και γι' αυτό θα την επαναφέρει σε νέο νομοσχέδιο. Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. λέγοντας ότι υπέδειξαν στους συνδικαλιστές υπαλλήλους της Βουλής να «κηρύξουν στάση στο ναό της δημοκρατίας» εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων από βουλευτές των δύο κομμάτων.

Από την πλευρά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ άρχισαν να φωνάζουν, κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα ότι λέει ψέμματα, εν μέσω μεγάλης έντασης.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι είναι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροποποίηση όποιος. «Όποιος έχει μάτια βλέπει θα επανέλθουμε με νομοτεχνική βελτίωση» κατέληξε.

«Κύριε Στουρνάρα πρέπει να παραιτηθείτε» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, λέγοντάς του ότι προκαλεί τη Βουλή και τον ελληνικό λαό.

Το λόγο πήρε ο κ. Καμμένος που είπε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι ιδιαίτερα που ο διορισμένος υπάλληλος της Goldman Sachs ήρθε σήμερα εδώ για να κατηγορήσει δύο Κοινοβουλευτικά κόμματα» ενώ απαίτησε να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Απάντηση έδωσε και η Αλέκα Παπαρήγα που αναρωτήθηκε γιατί ο κύριος Στουρνάρας έφερε αυτή την τροπολογία στη Βουλή. «Σας συμφέρει η βαβούρα για να ξεγελάτε τον κόσμο. Γιατί το φέρατε κύριε Στουρνάρα στη Βουλή; Αυτό που συμβαίνει από το πρωί είναι άνω ποταμών και η Χρυσή Αυγή το αξιοποιεί » είπε και χαρακτήρισε πασαρέλα τις αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μολότωφ και χημικά έξω από τη Βουλή

Την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή επικράτησε ένταση εκεί που μέχρι πριν από λίγο διαδήλωναν ειρηνικά χιλιάδες διαδηλωτές. Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση πετώντας βόμβες μολότοφ. Συγκεκριμένα, ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στις αρχές της Βασιλίσσης Σοφίας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία απάντησε ρίχνοντας χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης. Νωρίτερα είχαν χρησιμοποιήθηκαν και οι υδροφόρες που εκτοξεύουν νέρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ