Χάος έξω από τη Βουλή την Τετάρτη: «Βροχή» οι μολότοφ-Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ - iefimerida.gr

Χάος έξω από τη Βουλή την Τετάρτη: «Βροχή» οι μολότοφ-Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνταση επικράτησε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης έξω από τη Βουλή όταν κουκουλοφόροι επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να διαλύσουν την ειρηνική διαδήλωση πετώντας βόμβες μολότοφ.

Συγκεκριμένα, ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις αρχές της Βασιλίσσης Σοφίας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία απάντησε ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Νωρίτερα είχαν χρησιμοποιήθηκαν και οι υδροφόρες που εκτοξεύουν νερό.

Στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος επικράτησε χάος με τους κουκουλοφόρους να επιδίδονται σε πετρόπόλεμο με τους άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τα κάγκελα μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και επεισοδίων προσήχθησαν 103 άτομα, συνελήφθησαν 5 και τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ περίπου μετά τις 11 όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας είχαν ανοίξει.

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, όπου κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έσπασαν τη τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας και μια βιτρίνα στην οδό Παύλου Μελά.

Έριξαν επίσης κόκκινη μπογιά σε μια άλλη βιτρίνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ