Σε θέση μάχης κυβέρνηση-αντιπολίτευση για την κρίσιμη ψηφοφορία - iefimerida.gr

Σε θέση μάχης κυβέρνηση-αντιπολίτευση για την κρίσιμη ψηφοφορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πιο κρίσιμη εβδομάδα της μεταπολίτευσης καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη των δύο κρίσιμων ψηφοφοριών στην Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη και Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να στηρίξουν την κυβέρνηση συνεργασίας και να πουν «ναι» στο πολυνομοσχέδιο, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε από το μεσημέρι την ύστατη προσπάθεια να επέλθει ο συμβιβασμός των τριών κυβερνητικών εταίρων και σε αυτή την κατεύθυνση ολοκλήρωσε και την συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο, αλλά εμείς δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας».

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ενώ στις 8 το βράδυ της Κυριακής υποδέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη όπου και προσπάθησε λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς να πείσει τον Φώτη Κουβέλη να πεί «ναι» στο πολυνομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε ότι η θέση του κόμματος για τα εργασιακά παραμένει ως έχει αλλά επισήμανε ότι οι απόψεις αυτές δεν είναι επιλογή για να προκληθεί ρήγμα στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του κόμματος ζητούσε εκλογές για να μην περάσει το μνημόνιο κάνοντας παράλληλα «άνοιγμα» προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ καλώντας τους να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις του επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα , με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά ζητώντας και πάλι εκλογές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ