Βενιζέλος: Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλουμε να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για αυτό μέχρι τελευταία στιγμή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Εχουμε δύο επιλογές η μία είναι εξαιρετικά δύσκολη η άλλη καταστροφική» τόνισε ο κ. Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και συνέχισε λέγοντας πως τα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ταυτιζόμαστε αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να βγούμε από την κρίση.

«Όπως είπαμε με τον κ. Σαμαρά, τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δεν ταυτιζόμαστε ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά, αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφαλής πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση.Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες και εντάσεις, γιατί οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο. Η εμπειρία είναι τραυματική και για το κόμμα και για τα στελέχη του. Αλλά δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» προσέθεσε ο πρόεδρος του Κινήματος, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει και η αντιπολίτευση. «Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι άδικα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε γιατί έτσι γράφετε η ιστορία» πρόσθεσε.

«Εχουμε φθάσει στα 2/3 της διαδρομής. Το να κάνουμε τώρα πίσω θα είναι τρισχειρότερο από το να κάνουμε μπροστά», συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα του, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ «κατέβηκε μαζί με τη χώρα». «Θα ανέβουμε μαζί με τη χώρα», συμπλήρωσε εμφατικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως συζήτησε με τον πρωθυπουργό τους στόχους που πρέπει να τεθούν τώρα και δεν είναι άλλοι από το να έρθουν στην Ελλάδα άμεσα περισσότερα χρήματα για να τονωθεί η ανάπτυξη και να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα.

Απευθυνόμενος προς τους δανειστές της χώρας τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά και ότι πρέπει να μας βοηθήσουν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δήλωσής του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους τόνισε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την ίδια ταχύτητα και άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν μαζί ανεξάρτητα με τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο με τον κ. Κουβέλη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ