Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο στην Λιβύη και «τρίζουν τα δόντια» στο Κάιρο - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο στην Λιβύη και «τρίζουν τα δόντια» στο Κάιρο

Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο στην Λιβύη και «τρίζουν τα δόντια» στο Κάιρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η παρέμβασή τους στην περιοχή δεν παίρνει άλλη αναβολή. Με εντολή του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού αποχώρησαν δύο πλοία με προορισμό τις Λιβυκές ακτές, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος Ομπάμα, εφιστεί την προσοχή της Αιγύπτου για την προστασία της Αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο.

«Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους», δήλωσε χθες αμερικάνος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και η αποστολή μίας ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, ενώ το προσωπικού του προξενείου της Βεγγάζης μεταφέρθηκε στη Γερμανία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα έτριξε τα δόντια στην σημερινή κυβέρνηση της Αιγύπτου επισημαίνοντας ότι «θα δημιουργηθεί ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα εάν κάποια στιγμή το Κάιρο δεν προστατεύσει την εκεί αμερικανική πρεσβεία».

Όσο για το κίνημα τον «Αδελφών Μουσουλμάνων» και τα πρόσφατα τεκτενόμενα με τις διαδηλώσεις Ισλαμιστων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καίρο με αφορμή μία αμερικάνικη ταινία που θεώρησαν προσβλητική, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι «Η κατάσταση παραμένει ρευστή, αλλά περιμένουμε να αντιδράσουν στο γεγονός ότι επιμένουμε στην προστασία της πρεσβείας μας και του διπλωματικού προσωπικού μας.» και πρόσθεσε ότι «Εάν αντιδράσουν κατά τρόπο που θα δείχνει ότι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως όλες οι άλλες χώρες στις οποίες έχουμε πρεσβείες, πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ