Βίντεο Ισραηλινού για τον Μωάμεθ πυροδοτεί μαζική οργή σε Αίγυπτο και Λιβύη [βίντεο] - iefimerida.gr

Βίντεο Ισραηλινού για τον Μωάμεθ πυροδοτεί μαζική οργή σε Αίγυπτο και Λιβύη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξοργισμένοι από Αμερικανικό ερασιτεχνικό βίντεο που καταγγέλλει το Ισλάμ και διακωμωδεί τη ζωή του Μωάμεθ, διαδηλωτές επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, σκοτώνοντας έναν αξιωματούχο του State Department, ενώ διαδηλωτές στο Κάιρο της Αιγύπτου σκαρφάλωσαν σε τοίχο της αμερικανικής πρεσβείας, καταστρέφοντας αμερικανική σημαία.

Οι αναταραχές πυροδοτήθηκαν από αναφορές των αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με ένα 14λεπτο τρέιλερ το οποίο ανέβηκε στο διαδίκτυο με τίτλο: «η αθωότητα των Μουσουλμάνων». Το τρέιλερ ανοίγει με σκηνές στις οποίες Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας στέκονται απαθείς, ενόσω Μουσουλμάνοι λεηλατούν και καίνε τα σπίτια Αιγυπτίων Χριστιανών. Ακολουθούν καρτουνίστικες σκηνές που απεικονίζουν τον Μωάμεθ ως νόθο παιδί, γυναικά, ομοφυλόφιλο, κακοποιό παιδιών και αιμοδιψή εγκληματία.

Το τρέιλερ «ανέβηκε» στο YouTube από τον Sam Bacile, έναν 52χρονο Αμερικανο-Ισραηλινό κτηματομεσίτη από την Καλιφόρνια. Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του Wall Street Journal Web, είπε ότι έφτιαξε το βίντεο με τα 5 εκατομμύρια δολάρια που μάζεψε από δωρεές 100 Εβραίων χορηγών, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Ισλάμ καρκίνωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ