Ο δολοφόνος της Πάρου που θαύμαζε τον Πάσσαρη και η σχέση του με τη «Σέχτα Επαναστατών» - iefimerida.gr

Ο δολοφόνος της Πάρου που θαύμαζε τον Πάσσαρη και η σχέση του με τη «Σέχτα Επαναστατών»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Πάρου ήταν το βασικό κομμάτι του παζλ που αναζητούσαν ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στους δράστες της αιματηρής ληστείας σε τράπεζα στην Πάρου που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν, από το βίντεο, ότι ένας από τους δράστες είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για θέματα τρομοκρατίας.

Ήταν ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, πρώην φοιτητής της Θεολογικής σχολής -θαυμαστής του διαβόητου Έλληνα κακοποιού Κώστα Πάσσαρη- που φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε τον οδηγό ταξί στη Νάουσα της Πάρου, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Οι αποκαλύψεις στη συνέχεια έπαιρναν τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς η ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού -DNA- που «κάρφωσε» τον δράστη στις αρχές, φαίνεται να τον συνδέει ακόμα και με την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αφού όπως αναφέρει και το Πρώτο Θέμα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 29χρονος συλληφθείς ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στο αντάρτικο πόλης και μάλιστα ενδέχεται να είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ». Η αστυνομία ερευνά στοιχεία τα οποία αν επαληθευτούν θα συνδέουν τον 29χρονο με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010.

Ο νεαρός άντρας όμως κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία με τη δραστηριοποίηση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Είχε προσαχθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στο Αγρίνιο, όταν εντοπίστηκε σε διαμέρισμα-γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όμως δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αρχικά ίσως να είχε περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση αφού θεωρούν πως συμμετείχε σε ομάδες υποστήριξης των επιθέσεων. Μετά την σύλληψη πολλών μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» πιστεύουν ότι αναβαθμίστηκε και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ πλέον μετά και τα νέα στοιχεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος της αρχηγικής ομάδας της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Ο συλληφθείς ήταν παιδί «εύπορης» και «χαμηλών τόνων» οικογένειας, όπως την περιγράφουν γείτονες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε από γονείς ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, καλού μορφωτικού επιπέδου, που δεν είχαν δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για κάποιο αρνητικό σχόλιο. Οι γείτονες ανέφεραν ότι ο πατέρας του 29χρονου είναι συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός.

O Θεοφίλου είχε σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια έκανε διάφορες ευκαιριακές δουλειές, όπως σερβιτόρος, υπάλληλος ντελίβερι και διανομέας διαφημιστικών φυλλαδίων.

Πάντως, ο ίδιος μέχρι αυτή την ώρα κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και δεν «δίνει» τίποτα στους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.

Στα χεριά όμως των αστυνομικών αρχών υπάρχουν δύο δυνατά «χαρτιά» και αυτά δεν είναι άλλα από το κινητό του 29χρονου και τα οκτώ κλειδιά που βρέθηκαν πάνω του κατά την σύλληψη.

Το ένα από αυτά ταυτοποιήθηκε με το διαμέρισμα του στη Θεσσαλονίκη όμως τα υπόλοιπα εφτά μέχρι αυτή τη στιγμή οι αρχές δεν γνωρίζουν που ανήκουν. Θεωρούν ωστόσο βέβαιο την ύπαρξη γιάφκας με γκαράζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ