Συγκρούσεις για την εργασιακή εφεδρεία - Συζήτησαν για ναυπηγεία οι αρχηγοί - iefimerida.gr

Συγκρούσεις για την εργασιακή εφεδρεία - Συζήτησαν για ναυπηγεία οι αρχηγοί

Συγκρούσεις στην κυβέρνηση για την εργασιακή εφεδρεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εξέφρασαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την σύσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Πρώτος εξήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τόνισε πως κατά την διάρκεια της σύσκεψης οι τρεις άνδρες μίλησαν για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για τους 2.500 ανθρώπους που εργάζονται εκεί.

«Την περασμένη χρονιά κάναμε τεράστια προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανά τα ναυπηγεία. Θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε για να διασωθεί η ναυπηγική βιομηχανία, να προωθηθούν τα προγράμματα πολεμικού ναυτικού και να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη συζήτησαν για την εργασιακή εφεδρεία, τονίζοντας πως η εφαρμογή της είναι αναγκαστική και δεν αποτελεί επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα συμπλήρωσε πως: «Έχω δεσμευτεί πως δε θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο. Αυτή η δέσμευση ισχύει απολύτως. Ό,τι έχουμε πει προεκλογικά ισχύει απολύτως. Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει ανάλογα με τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου».

«Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναυπηγείων. Αυτό μας απασχόλησε. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την εφεδρεία. Είναι ένα φιάσκο. Δεν θα συμφωνήσω με ένα φιάσκο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είπε λακωνικά πως «πρέπει να βγάλουμε 11,5 δισ ευρώ και θα τα βγάλουμε, τα κοιτάμε όλα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ