Ο Μπαρόζο στην Αθήνα μετά από 3 χρόνια - Θα ζητήσει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις - iefimerida.gr

Ο Μπαρόζο στην Αθήνα μετά από 3 χρόνια - Θα ζητήσει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα θα ζητήσει εκτός απροόπτου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα έρθει στην Αθήνα την Τετάρτη για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη.

Ο κ. Μπαρόζο που είχε να έρθει στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση την άποψη των εταίρων και δανειστών μας ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του προγράμματος σταθεροποίησης που προβλέπεται από το δεύτερο Μνημόνιο, πριν ζητήσει οποιαδήποτε αλλαγή.

Το ραντεβού κλείστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί στις 10:45, ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν, όπου συμφώνησαν να συναντηθούν αρχικά την Τετάρτη το απόγευμα. Τελικά, όπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη.

Επισήμως ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι «στόχος της επίσκεψης θα είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» ενώ από την Κομισιόν διευκρινίστηκε ότι «η συνάντηση αυτή αποτελεί τμήμα των τακτικών επαφών που έχει ο κ. Μπαρόζο με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Για την προετοιμασία της συνάντησης με τον Μπαρόζο, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει σήμερα συσκέψεις με τον Γιάννη Στουρνάρα και τους υπόλοιπους υπουργούς που θα σηκώσουν το κύριο βάρος των συζητήσεων με την Τρόικα.

Σαμαράς με Τρόικα την Παρασκευή – Χωρίς μέτρα, λεφτά τέλος

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε σήμερα στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης στην Τρόικα. Θέμα που θέσει και στη συναντηση που θα έχει με τους κυρίους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς την Παρασκευή. Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι τροϊκανοί αναμένεται να δώσουν τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό ότι δεν θα αποδεσμευθεί η επόμενη δόση (του Σεπτεμβρίου) αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα τα μέτρα που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση.

Μέχρι την Παρασκευή, οι ελεγκτές της Τρόικα θα έχουν συναντήσεις σε υπουργεία-κλειδιά για το Μνημόνιο. Εκεί θα ζητήσουν από τους υπουργούς να μάθουν τι έχει γίνει και τι όχι από όσα προβλέπει το δεύτερο Μνημόνιο, και όπως είναι λογικό θα βγάλουν κόκκινες κάρτες, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν περισσότερα μέτρα για να καλυφθεί η απαίτηση για περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Αναβάλλεται η εκλογή γραμματέα της ΝΔ

Οπως ανακοινώθηκε, λόγω της συνάντησης Σαμαρά-Μπαρόζο, αλλά και των κρίσιμων επαφών της κυβέρνησης με την Τρόικα την ίδια μέρα, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όπου θα εκλεγόταν ο νέος γραμματέας του κόμματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης, Σίμο Κεδίκογλου, την Πέμπτη θα γίνει και νέα συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για την προετοιμασία της συνάντησης με την Τρόικα αλλά και να εξεταστούν τα μηνύματα που φέρνει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ