Βερνίκος: «Δεν υπήρχε τυπικό κώλυμμα - Παραιτήθηκα για λόγους ηθικής τάξης» - iefimerida.gr

Βερνίκος: «Δεν υπήρχε τυπικό κώλυμμα - Παραιτήθηκα για λόγους ηθικής τάξης»

Βερνίκος: «Δεν υπήρχε τυπικό κώλυμμα - Παραιτήθηκα για λόγους ηθικής τάξης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας εξέθεσε ο Γιώργος Βερνίκος.

Mιλώντας στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο κ. Βερνίκος σημείωσε πως ενώ τυπικά έχει παραιτηθεί από όλα τα καθήκοντά του προκειμένου να αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας εντούτοις επέλεξε την παραίτηση για λόγους ηθικής τάξης και προκειμένου να μην υπάρξει επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος, ενώ, παράλληλα, ανέφερε, ότι δεν είχε ενημερωθεί επίσημα από νομική υπηρεσία για το ασυμβίβαστο.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βερνίκου έχει ως εξής:

«Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπο μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορήθηκα την πρόσφατη ιδιότητά μου αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας που είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρίες. Οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα έχουν νομική μορφή εξωχώριας εταιρείας και αυτό προβλέπεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε λοιπόν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ναυτιλίας αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης.

Εάν με την ανάληψη των καθηκόντων μου κάποια νομική υπηρεσία του κράτους η του πολιτικού συμβουλίου της Προεδρίας της Δημοκρατίας έθετε υπόψη μου τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν θα γνώριζα ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει και αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση για να γίνω υφυπουργός ναυτιλίας για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο.

Άλλωστε είναι πεποίθησή μου ότι ενεργοί επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς επιβάλλεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου η πολιτεία θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους ιδιαίτερα σήμερα που απαιτείται συστράτευση εθνικής ευθύνης.

Παρότι τις λίγες αυτές ημέρες είχα αποσυρθεί πλήρως από όλες τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες θέλοντας να αφοσιωθώ και να προσφέρω τον καλύτερό μου ευ ατό για το καλό της πατρίδας μας για λόγους ευθιξίας και για να μη δημιουργήσω οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα στην κυβέρνηση ζήτησα από τον πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου. Θα είμαι πάντα αυτό που ήμουνα ενεργός πολίτης επιχειρηματίας και άνθρωπος της κοινωνίας των πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ