Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας

Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βερνίκος.

Η παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου που τελικά έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε λόγω παλαιότερης υπόθεσης εμπλοκής του σε off shore εταιρεία για την οποία θέσει ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Βερνίκος μετά από συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την θέση του, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη προκειμένου να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του.

Δήλωση Υπουργού Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη

«Ο κ. Βερνίκος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό και αυτή έγινε δεκτή. Πήρε μια πολιτική απόφαση που τιμά τον ίδιο και την ιστορία του. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει και στη συνέχεια τις προσπάθειες και το έργο του νεοσυσταθέντος Υπουργείου Ναυτιλίας.»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την συμμετοχή του Γιώργου Βερνίκου στην off shore εταιρεία με το όνομα «VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A.» με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τρέφει εκτίμηση για την αντιδικτατορική στάση του υφυπουργού κατά την διάρκεια της Χούντας, ωστόσο, προσθέσει πως σύμφωνα με τον νόμο 3849/2010 (άρθρο 6) οι κανόνες είναι σαφείς. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Βερνίκος δεν είχε ενημερώσει εξ αρχής τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εμπλοκή του με τη off shore εταιρεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον συμβούλευσε να παραιτηθεί ενώ και ο ίδιος ο κ. Βερνίκος παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου, καθώς εάν είχε γνώση, τότε είτε θα είχε παραιτηθεί από την off shore, είτε δεν θα είχε αποδεχθεί την θέση του υφυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας δεν θα αναπληρωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ