IIF: Οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα - iefimerida.gr

IIF: Οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα

IIF: Οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας για την οικονομία της σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Το IIF, αφήνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοικτό και όπως επισημαίνει στο μέλλον θα πρέπει να χαλαρώσουν οι όσοι της δανειακής σύμβασης. Δεν παραλείπει επίσης να απευθύνει κάλεσμα προς τις ευρωπαϊκές χώρες για να χαλαρώσουν την πολιτική αυστηρής λιτότητας που ακολουθείται σήμερα.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζήτησε την δημιουργία ευρωομολόγου, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μίας τραπεζικής ευρωπαϊκής ένωσης και ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές η απαίτηση αυτή έρχεται κυρίως μετά τις εξελίξεις στην ισπανική οικονομία και της βοήθειας που δέχθηκε για τις τράπεζές της.

Ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου την ίδια ώρα, παρά τον βομβαρδισμό ερωτήσεων που δέχθηκε αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου. «Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους και πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ράις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ