ΔΝΤ: «Να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

ΔΝΤ: «Να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα»

ΔΝΤ: «Να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσοχή παρακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις ελληνικές εκλογές τονίζοντας πως οι δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα πρέπει να γίνουν σεβαστές και πως κλιμάκιο του θα φτάσει στην Αθήνα αμέσως μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση.

Tο Ταμείο απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στις ελληνικές εκλογές, ενώ δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε σύγκριση της Ελλάδας με την Ουγγαρία, όπου η χρηματοδότηση προς την χώρα σταμάτησε μετά από διαφωνίες στην εφαρμογή του προγράμματος.Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών και για το τι θα γίνει εάν αναδεχθεί κάποιο κόμμα που έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να καταγγείλει το Μνημόνιο.

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Να σεβασθούμε τις εκλογές και τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα. Όταν θα υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση θα συζητήσουμε μαζί της», δήλωσε ο κ. Ράις, ο οποίος δεν απήντησε ξεκάθαρα στο εάν το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να επαναδιαπραγματευθεί το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Σε έμμεση ερώτηση για το εάν στην Ελλάδα θα μπορούσε να ισχύσει ότι και στην περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου μετά από διαφωνίες επί του δημοσιονομικού προγράμματος ανεστάλησαν οι διαπραγματεύσεις της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεκόπη η χρηματοδότηση ο κ. Ράις απέφυγε να υιοθετήσει την σύγκριση. Τόνισε ωστόσο πως τους τελευταίους μήνες η Ουγγαρία επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών με το ΔΝΤ.

Τέλος, ερωτηθείς για την Κύπρο ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί κανένα αίτημα για χρηματοδοτική συνδρομή προς την χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ