Κατακραυγή κατά του Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής που τον καλύπτει - iefimerida.gr

Κατακραυγή κατά του Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής που τον καλύπτει

Κατακραυγή κατά του Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής που τον καλύπτει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γροθιές του εκπρόσωπου (χ)Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για την «ζωντανή» επίθεση εναντίον δύο ανυπεράσπιστων γυναικών στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της χώρας.

Το χτεσινό περιστατικό απροκάλυπτης βίας από τον υμνητή του Χίτλερ και «ακτιβιστή», Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, την οποία ψήφισαν 440.985 πολίτες στις προηγουμένες εκλογές, δείχνει απλώς ότι το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί στην ελληνική κοινωνία και την απειλεί. Τα χαστούκια και οι γροθιές εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και το πέταγμα του νερού κατά της Ρένας Δούρου, καθώς και οι ύβρεις ένθεν και κείθεν (παλιοκουμούνι, φασισταριό, νούμερο, ρουφιάνοι) ήταν ουσιαστικά επίθεση κατά της Δημοκρατίας, και του πολιτισμένου διαλόγου λίγο πριν τις κρίσιμες για τη χώρα εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ακόμα κι αν δεχτεί κανείς ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης προκλήθηκε από τη Λιάνα Κανέλλη, όπως υποστηρίζει ανερυθρίαστα η Χρυσή Αυγή με τη χτεσινή ανακοίνωσή της, είναι απαράδεκτο για υποψήφιο βουλευτή και εκπρόσωπο κόμματος να «λύνει τις διαφορές» του με γροθιές με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δυστυχώς όμως, αυτός ακριβώς είναι ο «ακτιβισμός» που επικαλείται πολλές φορές στους λόγους του ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Τα μέλη της ακροδεξιάς αυτής οργάνωσης, που εκμεταλλευόμενη το όντως υπαρκτό μεταναστευτικό πρόβλημα εισήλθε στη Βουλή με μισό εκατομμύριο ψήφους, δεν είναι -ως φαίνεται- συνηθισμένα στον πολιτικό διάλογο αλλά μάλλον στις οδομαχίες με κάθε λογής αντιπάλους (μετανάστες, ακροαριστερούς, αναρχικούς, κλπ).

Ουσιαστικά, οι γροθιές του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη είναι γροθιές κατά της Δημοκρατίας, που επέτρεψε με τις ολιγωρίες της να βρει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης η ακροδεξιά ρητορική της Χρυσής Αυγής. Η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων ήταν ενιαία στη γραμμή της καταδίκης του βίαιου γεγονότος ενώ αρκετοί ζήτησαν πρακτικά να αποκλειστούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό όμως θα είναι ένα ακόμα λάθος της Δημοκρατίας, όπως ξεκαθάρισε χτες το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Από την άλλη πλευρά, στη Χρυσή Αυγή δεν έδειξαν φυσικά να πτοούνται από τις αντιδράσεις. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που χτες έφτασε στο σημείο να υμνεί τη Χούντα, όχι μόνο κάλυψε τον street fighter εκπρόσωπό του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά αντίθετα επιτέθηκε κατά των ΜΜΕ και της Εισαγγελίας, δηλώνοντας ότι έχει στο πλευρό του μισό εκατομμύριο Έλληνες. Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, στην χτεσινή του ανακοίνωση, επιμένει στην αδιέξοδη γραμμή ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του «προκλήθηκε» από τη Λιάνα Κανέλλη, που του ζήτησε το λόγο για το νερό που εκσφενδόνισε μαινόμενος στη συνάδελφό της Ρένα Δούρου. Ούτε λόγος φυσικά για το αυτονόητο «συγνώμη»...

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία, ωστόσο, είναι τα σχόλια υπέρ της πράξης του Ηλία Κασιδιάρη που δημοσιεύτηκαν χτες σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν ότι οι χειροδικίες... επικροτούνται από μια μερίδα κόσμου με το σκεπτικό «καλά της έκανε». Φαίνεται ότι ξεχνούν ορισμένοι πως αν επικρατήσει αυτή η λογική τότε είναι ζήτημα χρόνου η πλήρης μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα όπου θα ισχύει απλώς το δίκιο του ισχυρότερου.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το χτεσινό περιστατικό βίας της Χρυσής Αυγής κατά εκείνων που αποκαλεί εχθρούς της, δεν ήταν το πρώτο. Είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις κατά μεταναστών, οι προπηλακισμοί κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Πέτρος Ευθυμίου) ενώ χτες υπήρξαν και άλλα επεισόδια βίας από χρυσαυγίτες που προπηλάκισαν υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα τη χτεσινή συμπλοκή με φοιτητές μέσα στην Πάντειο.

Ο εξτρεμισμός της οργάνωσης αυτής δεν είναι φυσικά η μοναδική πλευρά του νομίσματος της βίας. Αντίστοιχες πράξεις έχουν συμβεί και από την ακροαριστερά (επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη το 2010, στην Ντόρα Μπακογιάννη τον Ιανουάριο, στην Αννα Διαμαντοπούλου , στον Θεόδωρο Παγκαλο, κοκ) και δείχνουν ότι η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι ακραίες φωνές θεωρούν ότι μπορούν πλέον να χειροδικούν κατά δικαίων και αδίκων, και η Ελλάδα θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ