Επίδειξη ισχύος Tσίπρα σε Σαμαρά, Βενιζέλο - Θα τους δει την Τετάρτη - iefimerida.gr

Επίδειξη ισχύος Tσίπρα σε Σαμαρά, Βενιζέλο - Θα τους δει την Τετάρτη

Αλέξης Τσίπρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης θα εξετάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στέλνει ηχηρό μήνυμα προς Σαμαρά-Βενιζέλο επιλέγοντας να τους συναντήσει την Τετάρτη, εξαντλώντας τα χρονικά όρια που του παρέχει η διερευνητική εντολή.

Με το ΚΚΕ δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια συννενόησης, καθώς ο Περισσός δεν έχει αρνηθεί απλά κάθε σενάριο συμμετοχής σε κυβέρνηση, αλλά δεν δέχεται καν να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί στις 15:00 με τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένουν να διαπιστωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους καθώς και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, αλλά και τις θέσεις που ανέπτυξε προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς πρόταση με πέντε βασικά σημεία: Απόρριψη του Μνημονίου, ακύρωση των νόμων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα, προώθηση δημοκρατικών αλλαγών (όπως καθιέρωση απλής αναλογικής και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών), δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, και δημιουργία διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τεταρτη στις 17.00 στελνοντας το πολιτικό μήνυμα πως η συνεννόηση με τις μνημονιακές δυνάμεις αποτελεί την τελευταία του επιλογή.

Αμέσως μετά στις 8 το βράδυ θα συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για να ενημερώσει για όσα συζήτησε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στη συνέχεια, ή την επόμενη ημέρα, θα καταθέσει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στόχος, πλέον, του Αλέξη Τσίπρα είναι η δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με συμμετοχή των Οικολόγων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Δημοκρατικής Συμφωνίας για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης στις επόμενες εκλογές και του πριμ των 50 εδρών ώστε να γίνει πραγματικότητα μια αριστερή κυβέρνηση που θα απορρίψει το Μνημόνιο, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ