Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει τη σκυτάλη της διερευνητικής εντολής - iefimerida.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει τη σκυτάλη της διερευνητικής εντολής

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει τη σκυτάλη της διερευνητικής εντολής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο δεύτερος πολιτικός αρχηγός που «παίρνει τη σκυτάλη» της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης. Στις δυο το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει τη σχετική διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και τις θέσεις που έχει αναπτύξει ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών βασικών σημείων: Απόρριψη του Μνημονίου, συγκρότηση κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας, πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.

Εν τω μεταξύ το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οικονομολόγος Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ενεργήσει με τρόπο που θα ακυρώσει τις προεκλογικές του θέσεις και δεσμεύσεις.

Ειδικότερα για τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία λαμβάνει το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, καθώς με πολιτικές δυνάμεις που έμειναν εκτός Βουλής, αλλά και με κοινωνικούς φορείς.

Οπως είναι ήδη γνωστό, χθες ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι προγραμματικές θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού μας σχεδίου διακυβέρνησης. Έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτήριας αφού οι υπογραφές αποτελούν τραγωδία για το λαό και τον τόπο. Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο ελληνικός λαός από την πόρτα.».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε προς ... Βερολίνο και Βρυξέλλες μια έκκληση- προειδοποίηση:«Να σεβαστούν λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση με ψήφο μη δοκιμάσουμε τεχνητό κλίμα εκβιασμών». Κι ο κ. Τσίπρας κατέληξε: «Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε χθες από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ