Σπέκουλα της Νέας Δημοκρατίας για τη... συνεργασία Τσίπρα - Καμμένου - iefimerida.gr

Σπέκουλα της Νέας Δημοκρατίας για τη... συνεργασία Τσίπρα - Καμμένου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πυρ ομαδόν αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα κόμματα το, θεωρητικό έστω, ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες όπως τουλάχιστον προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου.

Πρώτος, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τις σχετικές εκατέρωθεν δηλώσεις, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Από τη μια πλευρά ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις του βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός, λέει, θα συμπράξει μαζί μας. Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψή του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών. Για εμάς το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή; Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κόσμο που τους παρακολουθεί;».

Την ίδια ώρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν ακόμη περισσότερο, λέγοντας:«Επεσαν οι μάσκες, έκλεισε η συμφωνία Καμμένου – Τσίπρα».

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Μουρούτης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Θα ήθελα να έβλεπα από μια μεριά τους φίλους Γιώργο Αναγνωστάκο, Πέτρο Τζώρτζη, Κώστα Μαρκόπουλο και Νίκο Χιδήρογλου, αν ψηφίσουν Καμμένο και μπουν στη Βουλή, να υποστηρίξουν τον "συνωστισμό" στην αποβάθρα της Σμύρνης, να υιοθετήσουν τους κουκουλοφόρους, να ενθαρρύνουν την αθεΐα, να συμμετέχουν σε πορείες κατά του "ρατσισμού" και της "ξενοφοβίας", να υποστηρίζουν σχολεία χωρίς Θρησκευτικά, να συμμετέχουν σε αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις στη "Βόρεια" (κατεχόμενη για μας) Κύπρο... Κατανοούμε την εξαπάτηση που υπέστησαν».

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Από τη δική του πλευρά, το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ υποστήριξε: «Τσίπρας και Καμμένος ξανάρχονται κοντά. Η τελική πρόταση "Πρωθυπουργός η Παπαρήγα" με στήριξη των δύο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κομμουνιστικός Φιλελευθερισμός είναι άραγε πρόταση του συμβούλου του κ. Καμμένου, του κ. Γ. Γεωργαλά;».

Δηλώσεις Σκανδαλίδη

Από την άλλη, στο στόχαστρο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη μπήκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά το άνοιγμα που έκανε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

«Πρόκειται για ακροβασία· διαλύει την εικόνα της κυβέρνησης της Αριστεράς που προτείνει», υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικήςε Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

«Αν ο κ. Καμμένος είναι πιο προοδευτικός από το ΠΑΣΟΚ, ας κάνει ο κ. Τσίπρας κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο» επισήμανε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ