Τουρκία: Ποινή φυλάκισης για τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε εμπλοκή Γιλντιρίμ στα Paradise Papers - iefimerida.gr

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης για τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε εμπλοκή Γιλντιρίμ στα Paradise Papers

Η Πελίν Ουνκέρ / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί η Τουρκάλα δημοσιογράφος Πελίν Ουνκέρ, η οποία, τον Νοέμβριο του 2017, αποκάλυψε εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και των δυο γιών του στην υπόθεση των Paradise Papers.

Η Ουνκέρ, δημοσιογράφος, τότε, της εφημερίδας Cumhuriyet, είχε υποστηρίξει σε δημοσίευμά της ότι η οικογένεια Γιλντιρίμ επιχείρησε να πληρώσει λιγότερους φόρους, χρησιμοποιώντας πέντε υπεράκτιες εταιρείες που εδρεύουν στη Μάλτα.

Οι τουρκικές Αρχές, ωστόσο, αντί να ξεκινήσουν έρευνα κατά του Γιλντιρίμ έβαλαν στο «στόχαστρο» την Πελίν Ουνκέρ -συνεργάτιδα, σήμερα, της Deutsche Welle.

Εν τέλει επιβλήθηκε το εξουθενωτικό πρόστιμο των 500.000 τουρκικών λιρών στην ίδια και στην εφημερίδα, ενώ ξεκίνησε και η δίκη κατά της Ουνκέρ, που ολοκληρώθηκε προ ημερών.

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 μηνών και 15 ημερών, καθώς και ένα πρόστιμο της τάξης των 8.600 τουρκικών λιρών (περί τα 1.400 ευρώ).

«Περιμέναμε αυτή την απόφαση του δικαστηρίου. Γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει κάθειρξη. Και στην πραγματικότητα, εξ αρχής νιώθαμε ότι δεν είχε νόημα η υπεράσπιση. Η κρίση του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη. Εδώ, τιμωρείται η ίδια η δημοσιογραφία» δήλωσε η Ουνκέρ, που δεν έχει υποχωρήσει ουδεμία στιγμή απ’ όσα ανέφερε στο ρεπορτάζ της για την οικογένεια Γιλντιρίμ.

Να σημειωθεί ότι η Ουνκέρ έχει δικαίωμα έφεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ