Επίσημο: Ο Ρικ Πιτίνο αναλαμβάνει το τιμόνι του μπασκετικού Παναθηναϊκού [εικόνα] - iefimerida.gr

Επίσημο: Ο Ρικ Πιτίνο αναλαμβάνει το τιμόνι του μπασκετικού Παναθηναϊκού [εικόνα]

Ο Πιτίνο εν δράσει / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνας θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ, o κόουτς Ρικ Πιτίνο, θα αναλάβει το τιμόνι του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της χρονιάς -ύστερα από την απόφαση για αντικατάσταση του Τσάβι Πασκουάλ.

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από τον ίδιο τον Πιτίνο, ο οποίος ανέβασε στο Twitter το εξής:

«Εύχομαι σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη μοναδική ευκαιρία να προπονήσω τον Παναθηναϊκό, ομάδα με σπουδαία παράδοση. Είμαι κατενθουσιασμένος και θέλω να βοηθήσω».

Wishing everyone a Merry Christmas! I want to thank Dimitris Giannakopoulos for the unique opportunity to coach Panathinaikos -great tradition. I’m fired up to help!

Να σημειωθεί ότι ο Ρικ Πιτίνο είναι ο μόνος προπονητής που οδήγησε τρία διαφορετικά κολέγια (Πρόβιντενς, Κεντάκι και Λούιβιλ) σε ημιτελικό Final Four του αμερικανικού κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ο Πιτίνο έχει επιπλέον περάσει από τον πάγκο των New York Knicks (1987-1989) και των Boston Celtics (1997-2001), ενώ το 2013 μπήκε στο Basketball Hall of Fame.

Ο Ρικ Πιτίνο στο παρκέ / Φωτογραφία: AP Images
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ