ISDA: Το κούρεμα του χρέους δεν είναι πιστωτικό γεγονός - iefimerida.gr

ISDA: Το κούρεμα του χρέους δεν είναι πιστωτικό γεγονός

Το κούρεμα του χρέους δεν είναι πιστωτικό γεγονός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια σχετικά σύντομη συνεδρίαση η Διεθνής Ενωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) απέρριψε το αίτημα της ιαπωνικής εταιρείας υπολογιστών Elpida Inc που ζητούσε να ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS των ελληνικών ομολόγων.

Η απόφαση που θα ήταν οριστική και μη «εφέσιμη» θα δημιουργούσε σημαντικές παρενέργειες στην εξέλιξη της διαδικασίας PSI για το κούρεμα του ελληνικού χρέους καθώς θα θεωρούσε την απόφαση του Eurogroup πιστωτικό γεγονός και θα θεωρούσε την Ελλάδα χρεοκοπημένη χώρα.

Υπέρ της Ελλάδας είχε παρέμβει ενεργά τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι κάτοχοι των CDS στη φάση αυτή δεν πρόκειται να εισπράξουν χρήματα από τα ασφάλιστρα κινδύνου κατά της χρεοκοπίας της Ελλάδας, συνολικού ύψους 3,25 δισ. δολαρίων, τα οποία έχουν αγοράσει.

Η διεθνής αρχή παράγωγων προϊόντων (ISDA) προχώρησε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση μετά την υποβολή αιτημάτων από κάποια Hedge Fund (διαχειριστές επενδυτικών- κερδοσκοπικών κεφαλαίων), τα οποία ζητούσαν από τη συγκεκριμένη επιτροπή της ISDA να αποφανθεί, εάν η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας συνιστά πιστωτικό γεγονός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ