Βαριές κουβέντες μεταξύ κυβέρνησης-δικαστών για τη βόμβα στο Εφετείο - iefimerida.gr

Βαριές κουβέντες μεταξύ κυβέρνησης-δικαστών για τη βόμβα στο Εφετείο

Νέα κόντρα κυβέρνησης-δικαστών / EUROKINISSI: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκρηξη βόμβας στο Εφετείο της Αθήνας ήταν μία ακόμα αφορμή για να συνεχιστεί η κόντρα της κυβέρνησης με τους δικαστικούς.

Ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων κατηγόρησαν την κυβέρνηση ως «ηθικό αυτουργό» για το τρομοκρατικό χτύπημα. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απάντησε στις αιχμές των δικαστικών κάνοντας λόγω για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με την Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογισθούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο καθήκον τους δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Κοντονής: Αλλο η κριτική και άλλο η εγκληματική ενέργεια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής δήλωσε τα εξής:
«Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Ενωση Εισαγγελέων: Να διασφαλίσει η κυβέρνηση την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση πάντως με ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης εξέδωσε και η Ενωση Εισαγγελέων
«Με αφορμή την έκρηξη, ύστερα από τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο Αθηνών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:

Κάθε προσπάθεια, εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την τρομοκρατική αυτή ενεργεία και να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Καταδίκασε την επίθεση ο Κοντονής

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι ο κύριος Κοντονής μιλώντας στην ΕΡΤ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στο Εφετείο:

«Δεν θα μπω σε καμία ερμηνεία τέτοιων αθλιοτήτων και επιθέσεων που συνδυάζονται με την απώλεια ανθρώπινης ζωής» είπε.

«Στους τρομοκράτες άλλοθι; Είναι δυνατόν; Σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η τρομοκρατία είναι απασφαλισμένη χειροβομβίδα κατά της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού», συμπλήρωσε.

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ελλειψη ασφάλειας των δικαστικών υπηρεσιών, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταδικάζει τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών και ταυτόχρονα τονίζει πως παρόμοιες ενέργειες καλλιεργούν κλίμα φόβου και αβεβαιότητας σε ολόκληρη την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ότι ο χώρος της Δικαιοσύνης «πρέπει να προστατεύεται, έτσι ώστε να λειτουργεί ανεμπόδιστα από φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας».

Οπως σημειώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της πρωτεύουσας, το σημερινό τραγικό γεγονός, αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την έλλειψη ασφάλειας των δικαστικών υπηρεσιών, αφού δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για όλους τους δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και για τους χιλιάδες πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά τα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ