Καστανίδης: Πρόεδρε αύριο είσαι μόνος σου με το λαό, το Θεό και τη συνείδησή σου - iefimerida.gr

Καστανίδης: Πρόεδρε αύριο είσαι μόνος σου με το λαό, το Θεό και τη συνείδησή σου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν, όσο περνά η ώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που, αψηφώντας, τη σαφή προτροπή-προειδοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου και τη ντιρεκτίβα Βενιζέλου ότι όποιος καταψηφίσει δεν θα είναι στα επόμενα ψηφοδέλτια δηλώνουν εμμέσως ή αμέσως ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Χάρης Καστανίδης, η Λούκα Κατσέλη και άλλοι λιγότερο προβεβλημένοι κάνουν λόγο για αδιέξοδη πολιτική και επισημαίνουν με νόημα ότι θα ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης είπε απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου: «Αύριο πρόεδρε θα είσαι μόνος με το λαό, με το Θεό και τη συνείδηση σου».

Νωρίτερα είχε σημειώσει:

«Οταν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας οι αποφάσεις είναι πολύ σοβαρότερες. Διαφορετικά αποφασίζει κανείς όταν απειλείται και όταν δεν απειλείται.

Δεν διεκδικώ πιο προοδευτική ή πατριωτική συνείδηση από συναδέλφους μου. Οσοι ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο αναρωτιούνται δικαίως σε τι διαφοροποιείται το δεύτερο ώστε να υπάρχει περισυλλογή.

Στο δεύτερο τίποτα από τα 130 δισ. δεν δίνεται για τις εσωτερικές μας ανάγκες. Όλα πάνε στους πιστωτές.

Η Τρόικα λέει ότι η ύφεση θα είναι 4-5%. Θα είναι τουλάχιστον 3-4 μονάδες πάνω.

Ο καθένας, με τη συνείδησή του θα πάρει τις αποφάσεις του αύριο.

Συμφωνώ απολύτως με την κομματική πειθαρχία. Δεν έχω καμιά αμφιβολία όμως ότι αν σου έλεγα ότι κατέστρεψες τη χώρα και ούτε σε αποικία δεν πρέπει να είσαι υποψήφιος δεν θα με διέγραφες. Αν σου έλεγα φύγε από την πρωθυπουργία για να σου δώσω ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα με διέγραφες.

Το 2008 όταν τέθηκε θέμα διαγραφής Βενιζέλου για το θέμα του Ομίλου είπα ότι αυτά είναι αστεία και την άλλη μέρα μου είπες «με αποδυναμώνεις». Οταν μετά από συνέντευξη του Λοβέρδου στη ΝΕΤ είχε τεθεί θέμα διαγραφής του, σας πήρα τηλέφωνο και σας είπα δεν δέχομαι διαγραφή Λοβέρδου».

Δημήτρης Κουσελάς

Θα ψηφίσω κατά συνείδηση

Λούκα Κατσέλη

Δεν ωφελεί να ψηφίσουμε μέτρα που στερούνται κάθε οικονομικής και επιστημονικής βάσης. Η ψήφιση είναι ανεύθυνη στάση. Οι επιπτώσεις της ύφεσης, αν ενταθούν, μπορεί να μας οδηγήσουν σε 6 μήνες σε ασύντακτη χρεοκοπία.

Μίμης Ανδρουλάκης

Ομιλώ 10 χρόνια χλευαζόμενος από βεντέτες και αντιεξουσιαστές του κώλου. Οι εταίροι μας προτείνουν ή εθελοντική αυτοκτονία δηλαδή χρεοκοπία ή μεγάλη ύφεση. Πρέπει πάση θυσία να αντέξουμε για να μείνουμε στο ευρώ και να επαναθέσουμε συνολικά το ελληνικό ζήτημα στο μεγάλο ευρωπαϊκό τραπέζι.

Δεν μπήκα ποτέ σε υπουργείο μου παρά το ότι μου το πρότεινε ο Παπανδρέου γιατί διαφωνούσα με τη στρατηγική.

Μας εγκαλούν ποιοί; Οι αρμόδιοι για ανάπτυξη που καμαρωτοί-καμαρωτοί ζητούν σχέδιο ανάπτυξης από ποιόν; Από μένα;

Υπάρχουν free riders και στην πολιτική που λένε «μαζί στο τραίνο αλλά πλήρωσε εσύ το λογαριασμό».

Ποιός θα πάρει την ευθύνη του αιφνίδιου θανάτου; Εκτός αν υπάρχει κάποιος σοφός όπως άκουσα τη συντρόφισσα πριν (Λούκα) να προτείνει κάτι άλλο.

Πόσοι από σας του εισηγηθήκατε κάτι διαφορετικό; Ήσασταν υπεύθυνοι του προγράμματος και αφήσατε ανυπεράσπιστο αυτόν (ΓΑΠ) που δεν είναι οικονομολόγος στη χλεύη των ΜΜΕ.

Τηλέμαχος Χυτήρης

Πρέπει να είμαστε παρόντες και όχι λιποτάκτες

Δημήτρης Κρεμαστινός

Υπάρχουν φόβοι ότι η κοινωνική αναταραχή θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Το ζήτημα είναι αν είναι εφαρμόσιμη η νέα συμφωνία. Υπάρχουν νομικά ζητήματα. Ο καθένας έχει τη διαδρομή του, γνωριζόμαστε μεταξύ μας ποτέ δεν κρύφτηκα και πάντα αναλάμβανα τις ευθύνες μου.

Χρήστος Μαγκούφης

Δειλία είναι να κρύβεσαι πίσω από κομματική πειθαρχία για να γλυτώσεις το τομάρι σου. Η συνείδηση μου ταυτίζεται με ιστορία μου και αγώνες μου. Πρώτα η πατρίδα, μετά παράταξη και μετά πρόσωπα.

Κομματική πειθαρχία σε σχέση με ποιά απόφαση, ποιανού οργάνου του κόμματος; Συνεδρίου; Πολιτικού Συμβουλίου; Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή του προέδρου;

Εμείς εδώ κουβεντιάσαμε; Εγώ μόλις το πήρα το Μνημόνιο 2. Το διαβάσατε; Ξέρετε τι λέεις Στα τυφλά θα πάμε να ψηφίσουμε; Μπορεί να μας εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα πάμε χρεοκοπία; Να υυπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου ότι μ' αυτό δεν πάμε χρεοκοπία. Δεν αντέχω άλλο παιχνιδάκια Μέρκελ Ρέσλερ και Ρεν.

Αν καταργηθεί ΟΕΚ και Εργατική Εστία ζητώ να παραιτηθεί κυβέρνηση Παπαδήμου εδώ και τώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ