«Όχι»από Κατσέλη, Β.Παπανδρέου-Παραιτήθηκαν Ζούνη και Βαρβαρίγος - iefimerida.gr

«Όχι»από Κατσέλη, Β.Παπανδρέου-Παραιτήθηκαν Ζούνη και Βαρβαρίγος

Ποιοί καταψηφίζουν και ποιοί θα παραιτηθούν από το ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κομματική πειθαρχία αμφισβητούν ολοένα και περισσότεροι βουλευτές αλλά και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη ο Δημήτρης Βαρβαρίγος και η Πέμυ Ζούνη παραιτήθηκαν από το κόμμα, ενώ όχι στην νέα δανειακή σύμβαση θα πουν η Λούκα Κατσέλη και η Βάσω Παπανδρέου.

Η Λούκα Κατσέλη δεν θα ψηφίσει αύριο το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας όπως ανακοίνωσε κατά την ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων τονίζοντας πως αυτά τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το Μνημόνιο μας οδηγούν μαθηματικά σε μια πολύ βαθιά ύφεση, σε ανακατανομή του εισοδήματος.

Όπως όμως αιτιολόγησε ειδικά ο λόγος για τον οποίο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει αύριο - όπως είπε χαρακτηριστικά - είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν σε βγάζουν από το αδιέξοδο της χρεοκοπίας: Η ύφεση θα μας οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία πολύ γρήγορα. «Δεν υπάρχει για μένα οικονομικό δίλημμα. Ακόμη και με το PSI, ακόμη και με το κούρεμα το χρέος μας δεν θα είναι διαχειρίσιμο. Η ύφεση θα είναι τέτοια που θα αναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε παύση πληρωμών καθώς δεν θα μπορούμε να ξεπληρώσουμε τις οφειλές μας» ανέφερε.

Η πρώην υπουργός ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχει διαπραγματευτική εναλλακτική ακόμη κι αυτή την ύσταση ώρα. Καταλήγοντας μάλιστα εξέφρασε την λύπη της γιατί από τον Οκτώβριο και μετά δεν κατόρθωσε η κυβέρνηση να συντάξει ένα εθνικό πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης με βάση τις εθνικές προτάσεις με πολύ δύσκολους αλλά ρεαλιστικούς στόχους όπου θα ενσωματώνει και τις διεθνείς δεσμεύσεις μας και τις δικές μας.

Ερωτηματικό για το εάν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπού και Χάρης Καστανίδης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, την νέα δανειακή σύμβαση θα την καταψηφίσουν από 8 έως 18 βουλευτές του κόμματος.

Η Πέμυ Ζούνη παρέδωσε την βουλευτική έδρα δηλώνοντας πως αισθάνεται ανεπαρκής να αντεπεξέλθει στις εξελίξεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Μετά απο δυόμισυ χρόμια προσπαθειών,δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα». Την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, νομού Ζακύνθου, Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ