Τα βρήκαν οι αρχηγοί - O Βενιζέλος με δεσμεύσεις στο Eurogroup - iefimerida.gr

Τα βρήκαν οι αρχηγοί - O Βενιζέλος με δεσμεύσεις στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για την αποδοχή των μέτρων που ζήτησε η Τρόικα έφυγε τελικά για την συνεδρίαση του Eurogroup ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για «γενικότερη συμφωνία» στο νέο πρόγραμμα κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο Λουκάς Παπαδήμος, και θυμίζει ότι τα μέτρα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η εξέλιξη αυτή που αποτελεί ανάσα λίγο πριν από το αδιέξοδο ήρθε μετά από δραματικές διαβουλεύσεις αλλά και την απειλή παραίτησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ο οποίος διαμήνυε ότι θα παρέδιδε την εντολή αν δεν υπήρχε συμφωνία πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά τα 300 εκ. ευρώ που λείπουν θα προέλθουν από νέες μεγαλύτερες περικοπές στον τομέα της Άμυνας, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι χρήματα από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις για τις οποίες -όπως φαίνεται- βρέθηκε τελικά μια φόρμουλα για να τις αποδεχτεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ανακοίνωση του Λουκά Παπαδήμου

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης από το γραφείο του πρωθυπουργού κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την επίτευξη συμφωνίας: «Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν' όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ