Απειλούσε να παραιτηθεί στις 7 το απόγευμα ο Παπαδήμος - iefimerida.gr

Απειλούσε να παραιτηθεί στις 7 το απόγευμα ο Παπαδήμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικές ήταν οι εξελίξεις καθώς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απείλησε με παραίτηση αν δεν υπήρχε συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση την οποία θα κατάθετε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες ήταν σαφέστατα και εξόχως ανησυχητικά. Αν δεν υπήρχε συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων την Πέμπτη σε όσα ζητούσε η Τρόικα, τότε το όλο θέμα δεν θα έμπαινε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και θα παραπεμπόταν στο μέλλον.

Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι η συμφωνία του PSI θα έμενε στον αέρα, ενώ υπάρχει η δεσμευτική ημερομηνία της Δευτέρας 13ης Φεβρουαρίου κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλει τις προτάσεις της προς τους ομολογιούχους για να ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής των μετοχών, άρα και το κούρεμα του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Παπαδήμος αναζήτησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για να του επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης που μπορεί να μας οδηγήσει στην άτακτη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς μπροστά στο αδιέξοδο έκανε ένα βήμα πίσω και δέχτηκε τελικά να υπάρξει μείωση και στις επικουρικές αν και το μεγαλύτερο κομμάτι από τα 300 εκ. ευρώ που έλειπαν θα εξοικονομηθούν και πάλι από εξοπλιστικές δαπάνες. Ως εκ τούτου, υπήρξε συμφωνία και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στο αποψινό Eurogroup με δεσμεύσεις και των τριών κομμάτων ότι στηρίζουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ