Ο Χρυσοχοΐδης θέλει να κάνει δικό του κόμμα; - iefimerida.gr

Ο Χρυσοχοΐδης θέλει να κάνει δικό του κόμμα;

Γιώργος Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι στο ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται τι ακριβώς επιδιώκει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τις δηλώσεις και τη γενικότερη συμπεριφορά του, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι ουσιαστικά το πρώτο κορυφαίο στέλεχος που έχει ταχθεί τόσο ανοικτά και τόσο καθαρά εναντίον του μνημονίου.
Με βάση τις συνεχείς του δηλώσεις και με την εν γένει στάση του απέναντι στην ηγεσία του κόμματος αλλά και η διαφοροποίησή του από τους άλλους εν δυνάμει υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι επιδιώκει ουσιαστικά να προετοιμάσει το έδαφος για μια δική του αυτόνομη πορεία.
Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα ότι ορισμένοι επικοινωνιολόγοι με τους οποίους συζητά ο υπουργός Ανάπτυξης του επισημαίνουν δύο πράγματα:

  • Πρώτον ότι δεν υπάρχει νόημα -ακόμη κι αν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει την ηγεσία του κόμματος- να επιχειρήσει να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα κόμμα που δεν θα μπορεί να ελέγξει.
  • Δεύτερον ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα «φθαρμένο προϊόν» και ότι είναι μάταιο να ελπίζει κάποιος πως στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα έχει ελπίδες να ανακάμψει σύντομα.

Ετσι, του εισηγούνται να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σχηματισμό είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με άλλους και να διεκδικήσει αυτόνομα την λαϊκή ψήφο.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε χθες το iefimerida.gr είναι εξαιρετικά προβληματισμένη με την γενικότερη στάση και συμπεριφορά του κ. Χρυσοχοΐδη και δεν είναι λίγοι όσοι εισηγούνται στον κ. Παπανδρέου ακόμη και να προχωρήσει στη διαγραφή του.

Ομως, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πληροφορηθεί τις κινήσεις του υπουργού Ανάπτυξης και είναι εξαιρετικά προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να ληφθούν καταστατικά μέτρα σε βάρος του, ειδικά στην κατάσταση που είναι σήμερα το κόμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ