Χρυσοχοΐδης: Ψήφισα το μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Ψήφισα το μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιχειρεί -μέσα από τηλεοπτικές του συνεντεύξεις- να εξηγήσει τη νέα του στάση απέναντι στο μνημόνιο, ειδικά μετά την παραδοχή του ότι δεν το είχε διαβάσει πριν το ψηφίσει.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ομολόγησε ότι αναγκάστηκε να ψηφίσει το μνημόνιο «με το πιστόλι στον κρόταφο» όπως και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άλλωστε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε όλες τις επόμενες ψηφοφορίες, μετά την αρχική, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων τόσο το υπουργικό Συμβούλιο όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα βρισκόταν ουσιαστικά υπό καθαρό εκβιασμό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε στο ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και διευκρίνισε ότι έχει αλλάξει και έχει μετανοιώσει όταν στις 11 Νοεμβρίου η κυβέρνηση κατέρρευσε και κλήθηκε ο κ. Παπαδήμος να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

Αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου και τις ευθύνες του ο υπουργός είπε ότι οι ευθύνες του είναι μεγάλες, αλλά είναι πολιτικές.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το πολιτικό προσωπικό του τόπου πρέπει συνολικά να αναλάβει τις ευθύνες του και να κριθεί από το λαό.
Απαντώντας δε στις ερωτήσεις γιατί δεν παραιτείται από την πολιτική υπογράμμισε: «Θέλω να λογοδοτήσω. Δεν αισθάνομαι ενοχή, αλλά ευθύνη».

Τόνισε ακόμη ότι «η παραίτηση δεν είναι λύση». «Εγώ δεν λιποτακτώ. Δεν επιλέγω το δρόμο της σιωπής. Δεν επιλέγω το δρόμο της λήθης. Διαλέγω το δρόμο της δράσης. Λογοδοτώ με δράση και ευθύνη». Ανέφερε μάλιστα ότι είχε επανειλημμένα διατυπώσει τις απόψεις του και γραπτά και προφορικά.

Σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «κατέρρευσε υπό το βάρος της αποτυχίας» και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να φανώ έντιμος και να λογοδοτήσω. Και πράγματι το αποτέλεσμα της χώρας δεν είναι θετικό».

«Ο καθένας έχει μια πορεία. Όποιος αμφισβητεί τη δική μου πορεία να το καταθέσει» τόνισε, δηλώνοντας ότι δεν τον αφορά η συζήτηση που γίνεται για πιθανή διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, «Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μείνει λίγοι. Άλλος ένας λιγότερος...» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ