Επιμένει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με διορισμένους - iefimerida.gr

Επιμένει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με διορισμένους

Φωτογραφία: -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την καθαίρεσή του από την Φώφη Γεννηματά από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και την ανακοίνωση εκτάκτου συνεδρίου, ο Στέφανος Ξεκαλάκης επιμένει στις καταγγελίες του.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους» υποστηρίζει. Αρνείται την «επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης» και καλεί την Φώφη Γεννηματά να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος

Ο Στ. Ξεκαλάκης σε γραπτή του δήλωση τονίζει: «Συμφωνώ και επικροτώ την απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου» για να προσθέσει αμέσως μετά: «Λέω «ναι» σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, διαφανές και ανοιχτό στην κοινωνία, όπου ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Αλλά, «όχι» στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ λέει επίσης:

  • «Όχι» στο καθεστώς δημιουργικής ασάφειας.
  • «Όχι» στην ενοχοποίηση της διαφωνίας.
  • «Όχι» στις διαρροές εναντίον συντρόφων που όταν το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη της κοινοβουλευτικής του επιβίωσης, ήταν στη πρώτη γραμμή.

Σημειώνει ότι «δεν λύνονται έτσι οι πολιτικές διαφορές στα δημοκρατικά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους».

Ο Στ. Ξεκαλάκης τονίζει ακόμη ότι «το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει σύμφωνα πάντα με το καταστατικό» και πως «η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος».

Οπως σχολιάζει «για να κάνουμε κανονική τη χώρα,πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα.

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι αλλάξαμε.

Μόνο τότε θα έρθουν ξανά μαζί μας οι προοδευτικοί πολίτες που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη».

Για να καταλήξει: «Προχωράμε όλοι μαζί μέσα από συνεννόηση και σύνθεση των διαφορετικών πολιτικών απόψεων για να φτιάξουμε τη μεγάλη Προοδευτική Παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα, ο λαός και κυρίως η νέα γενιά που βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι σε μια κίνηση επίδειξης δύναμης, η Φώφη Γεννηματά ουσιαστικά «ξήλωσε» τον Στ. Ξεκαλάκη, αποψιλώνοντάς τον από τις αρμοδιότητες του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας έκτακτο συνέδριο για το Σεπτέμβριο και αναθέτοντας τις αρμοδιότητες του γραμματέα στον υπεύθυνο της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ