«Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα η Φώφη -Εκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

«Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα η Φώφη -Εκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος.

Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

«Ως εδώ. Η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχισθεί. Αν το επιτρέπαμε θα ήμασταν συνυπεύθυνοι για μια πορεία συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ ,σε ένα κόμμα “ελεγχόμενο” από μηχανισμούς. Έχω αποδείξει ότι σέβομαι απόλυτα την διαφορετική άποψη, την διαφωνία. Την έχουμε κατοχυρώσει στις διαδικασίες μας. Αλλά η διαφορετική άποψη πρέπει να εκφράζεται με συνέπεια, τόλμη, ευθύνη στο φως της ημέρας», ξεκαθάρισε σήμερα στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα η κ. Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές κατά των Ανδρουλάκη και Ξεκαλάκη, οι οποίοι είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. «Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν “διορισμένους συνέδρους”. Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους “διορίσει” με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής “γραμμής”. Τους αφήνουμε πίσω», είπε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Χωρίς αμφιβολία τα όσα έγιναν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στο ευρύτερο ακροατήριο που απωθείται και έχει αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις και με το δίκιο τους. Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν. Κανένας μηχανισμός ακόμα και αν φορά την προβιά του «νέου», δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών», συνέχισε η κ. Γεννηματά ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με συντονιστή ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του γραμματέα του κόμματος, τον οποίο ουσιαστικά «ξήλωσε».

«Η ΚΟΕΣ θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων που σχετίζονται με το Συνέδριο και θα έχει Γραμματεία και Συντονιστή. Οι αρμοδιότητες του Γραμματέα της ΚΠΕ μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ. Οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε Επιτροπή της ΚΟΕΣ», ενημέρωσε η κ. Γεννηματά.

Τέλος, η αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και για το τρίτο συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα όταν ολοκληρωθούν οι διεργασίες στα κόμματα της συμπαράταξης. Εκεί θα γίνει η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση.

Αντίδραση για τις αποφάσεις

Γρηγόρης Φελώνης, μέλος της ΕΚΑΠ στο fb

«Με τη χθεσινή μου ανάρτηση συνιστούσα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ιδιαίτερα απο εκείνους που εχουν αυξημένη ευθύνη για την ενότητα της Παραταξης .

Δυστυχως οι σημερινές "ανακοινώσεις " της προέδρου αποδεικνύουν οτι οι παραινέσεις δεν βρήκαν αποδέκτη . Συμμετεχοντας και στα 10 προηγούμενα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ και μετέχοντας σε όλες τις Κεντρικές Επιτροπές απο το 5ο συνεδριο του 1999 μέχρι σημερα , ειναι το πρώτο συνεδριο που ο ορισμός οργανωτικής επιτροπης συνεδρίουκαταργεί αυτόματα τα αιρετά απο την Κεντρική Επιτροπή όργανα ( Γραμματεα ΚΠΕ ,Πολιτικο συμβουλιο ,Ε.ΚΑ.Π). Η Ε.ΚΑ.Π ειναι το όργανο που εχει την ευθύνη για την τήρηση του καταστατικού και τον έλεγχο της τήρησης των Δημοκρατικών διαδικασιών στο Κίνημα .

κανενας προεδρος δεν διανοήθηκε να την καταργήσει , άλλωστε δεν είχε και το καταστατικό δικαιωμα ! Οργανωτικες Επιτροπές Συνεδρίου ορίσθηκαν σε 7 απο τα προηγούμενα συνέδρια ομως απο το 4ο συνεδριο που θεσμοθετήθηκε η λειτουργία της πάντοτε στα συνέδρια είχε κυρίαρχο ρόλο . 6ο,7ο,8ο, συνεδριο το δια χειρίσθηκε η Ε.ΚΑ.Π με πρόεδρο τον Γιωργο Ανωμερίτη , το 9ο συνεδριο Ε.ΚΑ.Π με πρόεδρο το Γιαννη Σουλαδάκη και το 10ο συνεδριοΕ.ΚΑ.Π με πρόεδρο τη Γιώτα Γαζη . Για το 11ο συνεδριο σημερα ανακοινώθηκε οτι θα διορισθεί Ε.ΚΑ.Π .Τα διορισμένα δεν ειναι ανεξαρτητα όργανα αντιθετα ειναι χειραγωγούμενα και αδυνατούν να εγγυηθούν τη δημοκρατία και τη διαφάνεια .

Ενα κόμμα δεν ειναι Δημοκρατικό οταν στον τιτλο του περιλαμβάνει τη λέξη Δημοκκρατια , αλλα οταν οι λειτουργίες ειναι Δημοκρατικές και οταν οι Αποφασεις λαμβάνονται ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ........,!!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά συνέδριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ