Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας - iefimerida.gr

Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μακελειό μετατράπηκε μία διαμαρτυρία στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας, για τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων που έχουν σημειωθεί στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, όταν ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπραουν, δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, οι 5 από τους οποίους είναι νεκροί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι.

Live όλες οι εξελίξεις

10:36 Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ενός από τα 5 θύματα που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας. Πρόκειται για τον 43χρονο Μπρεντ Τόμσον, ο οποίος ήταν ο πρώτος από τους αστυνομικούς σκοτώθηκαν πάνω στο καθήκον.

Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας | iefimerida.gr 0

10:28 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το FOX4NEWS ο άντρας με τον οποίο η αστυνομία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις αυτοπυροβολήθηκε. Σε φωτογραφία που έχει ανεβάσει δημοσιογράφος του Μέσου σχολιάζει ότι οι επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις φαίνονται να ολοκληρώνουν την απόστολή τους στο El Centro, την περιοχή που βρίσκεται το γκαράζ και γινόταν οι διαπραγματεύσεις.

Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας | iefimerida.gr 1

10:25 Τελευταίες πληροφορίες μιλούν «για τέλος της απειλής». Ο τρόπος δεν διευκρινίζεται, ωστόσο κάποιοι αναφέρουν ότι όλοι οι δράστες είτε συνελήφθησαν, είτε σκοτώθηκαν.

10:00 Το Αστυνομικό Τμήμα του Ντάλας επιβεβαίωσε μέσω twitter το θάνατο και του πέμπτου αστυνομικού

09:55 Ελεύθερος αφέθηκε ο άντρας τη φωτογραφία του οποίου η αστυνομία του Ντάλας είχε νωρίτερα δώσει στη δημοσιότητα χαρακτηρίζοντάς τον ως ύποπτο. Στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκληθεί σάλος με τους χρήστες να ζητούν από την αστυνομία να κάνει επίσημη δήλωση καθώς μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, ο «φερόμενος ως ύποπτος» και ο αδερφός του άρχισαν να δέχονται απειλές. Γι' αυτό το λόγο ο Κόρεϊ Χιουζ ανέβασε ένα ολιγόλεπτο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μέσα από το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας, στο οποίο εξηγεί ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του αδερφού του

09:53 Και πέμπτος νεκρός από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών

09:43 Το γκαράζ στο οποίο η αστυνομία διαπραγματεύεται με τον ύποπτο βρίσκεται κοντά σε κολέγιο, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι προσωπικό και μαθητές είναι κλειδωμένοι μέσα στο κτίριο. Κοντά βρίσκεται και ένα κέντρο ευεξίας με δύο εργαζόμενους να παραμένουν μέσα σε αυτό.

09:37 Υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο σημείο όπου οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με έναν από τους υπόπτους. Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι αστυνομικοί να έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

09:02 Ενας από τους υπόπτους που είναι εγκλωμβισμένος σε γκαράζ υποστηρίζει ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του με εκταταμένους ελέγχους στην πόλη.

08:39 Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας “safety check,” μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί από δύο ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας του Τέξας.

08:35 Σύμφωνα με το AFP οι αεροπορικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις πτήσεις πάνω από το Ντάλας.

Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας | iefimerida.gr 3

08:30 Το σημερινό φύλλο της Dallas Morning News

Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας | iefimerida.gr 4

08:28 Σύγχυση έχει προκληθεί μετά τη δημοσίευση από την αστυνομία ενός άντρα που φέρεται να είναι ένας από τους υπόπτους. Μάρτυρες, αλλά και ο αδερφός του άντρα που φαίνεται στην φωτογραφία αναφέρουν ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

08:04 Συνελήφθησαν δύο ακόμη ύποπτοι -Ενας εκ των οποίων μετέφερε μια τσάντα την οποία πέταξε σε μια μαύρη μερσεντές η οποία εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, η αστυνομία συνέλαβε τους δύο επιβαίνοντες.

Πριν από λίγο η αστυνομία του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός υπόπτου απευθύνοντας στον κόσμο έκκληση να τον εντοπίσει, ενώ ενημέρωσε ότι και ένας ακόμα αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 4.

Χάος στο Ντάλας: 5 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας | iefimerida.gr 5

Την ίδια στιγμή βίντεο που έχουν ανεβάσει στο Twitter χρήστες από τη στιγμή της επίθεσης, αποδεικνύουν πόσο καλά οπλισμένοι ήταν οι δράστες.

Υπό κράτηση 2 δράστες

Πριν από λίγο η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο δραστης του οποίου η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα παραδόθηκε, ενώ ένας δεύτερος που συμμετείχε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς βρίσκεται και αυτός υπό κράτηση. Δίπλα στον δεύτερο βρέθηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο ερευνάται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ