Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις - iefimerida.gr

Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις

Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο καφενείο της βουλής και στο εντευκτήριο το θέμα συζήτησης ήταν η διαγραφή Χατζηγάκη από τη ΝΔ. Σε πολλά πηγαδάκια (Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Νίκος Δένδιας σε ένα τραπέζι, Χρήστος Αηδόνης, Μανώλης Όθωνας, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Γιάννης Κουτσούκος σε άλλο) τα «σταγονίδια» ήταν αφορμή για συζητήσεις αλλά και για εκτιμήσεις για τη βιωσιμότητα του κομματικού μεταπολιτευτικού σκηνικού.
Ωστόσο κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούσαν να προβληματίζονται για το εάν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου με ορισμένους από τους «παπανδρεϊκούς» να... απειλούν ότι θα συστήσουν νέο ρεύμα αντίστοιχο με εκείνο των «λοχαγών» του ΠΑΣΟΚ (Ρέππας, Καστανίδης, Νεονάκης, Μανίκας, Σταυρακάκης κ.α.) που σχηματίστηκε το 1988 και έπαιξε ρόλο στην επιβολή Σημίτη ως διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου. «Το 2011 θα ιδρυθεί το ρεύμα των αρχισμηνιτών, θα το ονομάσουμε έτσι γιατί θα... πετάμε!» έλεγε χαριτολογώντας υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλοντας σύντομα μαζική παρέμβαση ενόψει των εσωκομματικών εξελίξεων.
Όταν ξεκίνησαν οι προγραμματικές δηλώσεις οι πάντες χειροκρότησαν τον νέο Πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάθισε στα έδρανα των βουλευτών για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια. Κάθισε δίπλα στον Απόστολο Κακλαμάνη και στον Πέτρο Ευθυμίου και παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλο τον έντονο διάλογο Κακλαμάνη-Πετσάλνικου (των δύο παρ' ολίγον Πρωθυπουργών) για διαδικαστικά θέματα.
Όταν ανέβηκε στο βήμα ο νέος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, οι πάντες τον χειροκρότησαν με τον Αντώνη Σαμαρά απρόθυμα να αρκείται να χτυπά την αριστερή παλάμη του στο έδρανο. Μετά το τέλος της ομιλίας του όμως τον χειροκρότησε κανονικά, επιβραβεύοντας ίσως την κομψή διατύπωση σχετικά με τις έγγραφες εγγυήσεις που ζητούν οι εταίροι μας για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Οι δημοσιογράφοι πλησίασαν τον κ. Παπαδήμο ο οποίος κατευθυνόταν στο γραφείο του. «Είπατε δεσμεύσεις δεν διευκρινίσατε αν θα είναι έγγραφες» παρατήρησαν. «Θα δούμε πως θα γίνει» αρκέστηκε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βγαίνοντας συνάντησε έναν παλαιό του γνώριμο που είχε χρόνια να τον δει. Τον φίλησε σταυρωτά και του έκλεισε ραντεβού: «Τώρα είμαστε λίγο πιο χαλαρά, θα τα πούμε οπωσδήποτε» του είπε και κατευθύνθηκε στο γραφείο του το οποίο είναι πλέον δίπλα στου Πρωθυπουργού, το πρώην γραφείο του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχου. Προς τα εκεί κατευθύνθηκαν και αρκετοί υπουργοί: Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Εγκλωβισμένη» στο διάδρομο είχε επί αρκετή ώρα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου συζητώντας για θέματα του αντικειμένου της, ενώ λίγο μετά την «πολιόρκησε» ο Γιώργος Ντόλιος. Τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Νίκο Σηφουνάκη είχε «αγκαζάρει» ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος αναχώρησε ντυμένος με διπλό παλτό και ριγέ κασκόλ μιλώντας υπερηφάνως για την παραγωγή του κρασιού του.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κυκλοφορούσε σοβαρός-σοβαρός – μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του – με ένα καφέ χαρτοφύλακα, ενώ ο Μάκης Βορίδης, πιο χαλαρός, αστειευόταν γελώντας δυνατά με δημοσιογράφους, ενώ δέχθηκε με εμφανή ικανοποίηση και το φιλί της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ