Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο προεδρικό με συμμετοχή Παπαδήμου - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο προεδρικό με συμμετοχή Παπαδήμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο 11ος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης μετά την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο κ. Παπαδήμος προσήλθε στο προεδρικό Μέγαρο όπου τον περίμεναν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη συνέχεια, οι τρεις αρχηγοί με το νέο πρωθυπουργό συσκέφθηκαν ενώ τα επιτελεία τους ετοίμαζαν την επίσημη ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι δόθηκε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας προς τον κ. Λουκά Παπαδήμου, που θα είναι από αύριο ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Λιγη ώρα αργότερα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός πλέον κ. Παπαδήμος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σε ενωτικούς τόνους. Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι ουδέποτε ζήτησε όρους από κάποιον πολιτικό αρχηγό, αδειάζοντας στην πράξη τον κ. Παπανδρέου, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα από τη σύσκεψη των αρχηγών που του επισημάνθηκε η συμφωνία της Βουλής στο πρόσωπό του και κλήθηκε να προσέλθει στον Προεδρικό Μέγαρο.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ