Στα 700 εκ. ευρώ τα δάνεια της Proton προς τον Λαυρεντιάδη - iefimerida.gr

Στα 700 εκ. ευρώ τα δάνεια της Proton προς τον Λαυρεντιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο διπλάσιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, φαίνεται πως ανέρχονται τα δάνεια που έδωσε η Proton Bank προς πρόσωπα και εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Αυτή η πληροφορία φέρεται να εξετάζεται τις τελευταίες μέρες από τις διοικήσεις των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών που έχουν αναλάβει να σώσουν -με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος- την Proton Bank προκαλώντας πονοκεφάλους.

Όπως αναφέρει σήμερα το protothema.gr, στελέχη της απόλυτης εμπιστοσύνης των 4 τραπεζών αναφέρουν ότι το αρχικό ποσό της εκτίμησης (300-350 εκατ. ευρώ σε σύνολο δανειοδοτήσεων 1,4 δισ. ευρώ), αν συνυπολογιστούν και οι εκτεταμένες και χρονικά προσδιορισμένες δανειοδοτήσεις προς «παρένθετα» πρόσωπα, ανεβαίνει πάνω από τα 700 εκ. ευρώ σε συνολικό ποσό 2 δισ. ευρώ δανειοδοτήσεων της Proton Bank, στις αρχές του φετινού καλοκαιριού.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η εξέλιξη και η εμβάθυνση της έρευνας σε όλα τα επίπεδα θα καταδείξει μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των κεφαλαίων της μικρής τράπεζας που βρέθηκε στον έλεγχο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και τον Αύγουστο του 2011.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ