Δική του επιστολή θα στείλει ο Σαμαράς σε Ε.Ε. και ΔΝΤ - iefimerida.gr

Δική του επιστολή θα στείλει ο Σαμαράς σε Ε.Ε. και ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακατανόητη κίνηση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως με πολύ μεγάλο ρίσκο αποφάσισε να κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Προκειμένου να ξεφύγει από την εσωκομματική του μέγγενη δεν θα συνυπογράψει, όπως ζητούν Ε.Ε. και ΔΝΤ, την κοινή επιστολή-διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλους τους όρους της συμφωνίας που έγινε την 26η Οκτωβρίου.

Αντιθέτως, προτίθεται να στείλει προσωπική επιστολή με την οποία θα διαβεβαιώνει, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ύφος και το κείμενο για την απόφασή του να τηρήσει σε ότι τον αφορά τη συμφωνία.

Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή αν η Ε.Ε. θα αποδεχθεί μια τέτοια κίνηση καθώς η απαίτηση, όπως διατυπώθηκε δια στόματος του επιτρόπου Ολι Ρεν και του συνόλου του Eurogroup, είναι συγκεκριμένη. Την επιστολή θα πρέπει να συνυπογράφουν ο νέος πρωθυπουργός, ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο διοικήτης της Τράπεζας της Ελλάδας και οι επικεφαλής των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ