«Ελα στις Βρυξέλλες» - «Τον συκοφάντη τι τον θες μαζί σου;» - iefimerida.gr

«Ελα στις Βρυξέλλες» - «Τον συκοφάντη τι τον θες μαζί σου;»

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύθηκε τελικά το μυστήριο με το τηλεφώνημα Παπανδρέου-Σαμαρά, καθώς ο πρωθυπουργός κάλεσε λίγο μετά τις 11 το πρωί τον πρόεδρο της Ν.Δ. και του πρότεινε να τον συνοδεύσει την Κυριακή στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Η άρνηση που έλαβε ήταν κατηγορηματική και έντονη.

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα, με διαρροές και ανακοινώσεις οι δύο πλευρές έδειξαν ότι το χάσμα είναι πλέον αγεφύρωτο και ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε την ειλικρίνεια των προθέσεων του πρωθυπουργού καθώς του επισήμανε ότι η πρότασή του γίνεται «για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους». Χαρακτηριστική είναι η φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε: «Γύριζες παντού και με έλεγες συκοφάντη. Το συκοφάντη τι τον θέλεις μαζί σου;»

Ανεξαρτήτως αυτού, επί της ουσίας ο κ. Σαμαράς επισήμανε στον κ. Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να συμπαραταχθεί με μια πολιτική την οποία δεν γνωρίζει. Του είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη, παρά το ότι έχει ζητήσει πολλές φορές, τις επιστολές που έστειλε η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Ακόμη, τόνισε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια υποτιθέμενη εθνική γραμμή στην οποία δεν συμφωνούν ούτε όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι θα κάνει το εθνικό του καθήκον, όπως και άλλες φορές, πηγαίνοντας μόνος του στις Βρυξέλλες. Δεν μπορώ είπε, να αφαιρέσω το δικαίωμα από την Ελλάδα να έχει εναλλακτική λύση. Και αυτό θα κάνω».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε γραπτή του ανακοίνωση κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για προφάσεις και υπεκφυγές, ενώ υπογράμμισε πως είναι ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες του.

Η ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου έχει ως εξής:

«Ο κ. Σαμαράς, με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τον ενημέρωσε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Σήμερα απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ