Σε τροχιά συγκυβέρνησης η χώρα; - iefimerida.gr

Σε τροχιά συγκυβέρνησης η χώρα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σχέδιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν ενταθεί οι φήμες ότι στη συνάντησή του την Τρίτη με τον αρχηγό της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα προτείνει συγκυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί κανείς από τους αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης (Αλέκα Παπαρήγα, Γιώργος Καρατζαφέρης, Αλέξης Τσίπρας) ούτε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ή ο κ. Φώτης Κουβέλης πράγμα που ενισχύει το σενάριο για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Είναι ενδεικτικό πως υπουργοί με ρόλο κοντά στον πρωθυπουργό έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της χώρας, ενώ στο ερώτημα δημοσιογράφου πως θα γίνει αυτό τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς αρνείται τη συγκυβέρνηση απαντούσαν ότι: «Μπορεί να αναγκαστεί ή να τον αναγκάσει κάποιος...».

Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ότι οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ από τη Νέα Δημοκρατία!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Οικονόμου αποστρατεύεται μεν αλλά αναβαθμίζεται αφού καταλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την παραίτηση του κ. Γρηγόρη Τασούλα, ενώ τη θέση του κ. Οικονόμου παίρνει ο νυν επιτελάρχης Νίκος Παπαγιανόπουλος. Στην Πυροσβεστική, νέος αρχηγός γίνεται ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός Παναγιώτης Μπονάτσος, στη θέση του κ. Στυλιανού Στεφανίδη ο οποίος αποστρατεύεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ