Ποινικές διώξεις για δάνεια της Proton σε φίλους του Λαυρεντιάδη - iefimerida.gr

Ποινικές διώξεις για δάνεια της Proton σε φίλους του Λαυρεντιάδη

Proton Bank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποινική δίωξη με την κατηγορία της απιστίας προσανατολίζεται ο εισαγγελέας σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του συμβουλίου πιστοδοτήσεων της Proton Bank.

Οπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο κ. Ιωάννης Δραγάτσης, ώς άμεσος χειριστής της υπόθεσης, βασιζόμενος στο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος θα προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα για τη χορήγηση δανείων που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, τόσο στον ίδιο τον επιχειρηματία όσο και σε φιλικά του πρόσωπα. Πρόκειται για δάνεια τα οποία θεωρούνται υψηλού πιστωτικού κινδύνου, έχουν δηλαδή εξαιρετικά προνομιακά επιτόκια και ελάχιστες εξασφαλίσεις) και τουλάχιστον το 50% του συνολικού ποσού δεν μεταφέρθηκε στην Νέα (καλή) Proton αλλά παρέμεινε για εκκαθάριση.

Η δίωξη θα είναι ανεξάρτητη από το συμβιβασμό των 51 εκατομμυρίων ευρώ στον οποίο προχώρησε ο κ. Λαυρεντιάδης πριν λίγες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι η συνολική ζημιά της Proton που στην ουσία καλύπτει το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά το 1,1 δισ. Ευρώ. Τα 860 κατεβλήθησαν από το ΤΕΚΕ και τα υπόλοιπα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ