Κατοχικοί «υπουργοί» προκαλούν, ενώ κυκλοφορούν με κυπριακά διαβατήρια - iefimerida.gr

Κατοχικοί «υπουργοί» προκαλούν, ενώ κυκλοφορούν με κυπριακά διαβατήρια

Κυπριακό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στην κατεχόμενη Κύπρο αποκάλυψη της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν» ότι «υπουργοί» του ψευδοκράτους είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ ο ελληνοκυπριακός Τύπος χαρακτηρίζει «τζάμπα μάγκες» τους Τουρκοκύπριους ηγέτες.

Η εφημερίδα με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις κ. Οζγκιουργκιούν ότι περίπου 100.000 Τουρκοκύπριοι, κυρίως νέοι, είναι κάτοχοι διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εφημερίδα αποκάλυψε προχθές αυτούσιο το έγγραφο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποδεικνύει ότι και ο Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου!

Χθες, η εφημερίδα επανήλθε, δημοσιεύοντας και πάλι αυτούσια τα έγγραφα που δείχνουν ότι τουλάχιστον πέντε «υπουργοί» είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ξεχάστε Μόρφου και Αμμόχωστο»

Την ίδια στιγμή, με άκρως εμπρηστικούς τόνους απάντησαν οι κατοχικές αρχές στη διακήρυξη του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια ότι λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς επιστροφή της Μόρφου και της Αμμοχώστου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

«Αφήστε τον Χριστόφια να ονειρεύεται Καρπασία, Βαρώσι, Μόρφου, Κερύνεια», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Δημοκρατίας και Εμπιστοσύνης, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος πρότεινα παράλληλα τη μετονομασία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» σε «Τουρκοκυπριακό κράτος» με στόχο να ενισχυθεί η θέση της «χώρας» στη διεθνή σκηνή.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο «Υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ο οποίος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής των δύο πόλεων και απέδωσε τη διακήρυξη του κ. Χριστόφια σε κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης. Ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχτηκε και ούτε θα αποδεχτεί όρους στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει πως οι χάρτες και τα ποσοστά εδαφικής αναπροσαρμογής θα γίνουν στο τέλος.

Ταλάτ: «Δεν πιάνουν τόπο οι απειλές της Τουρκίας»

Παράλληλα, ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, «άδειασε» την Τουρκία, υποστηρίζοντας πως όσο τόπο έπιασαν οι απειλές της για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλο τόσο θα πιάσουν και για το ζήτημα του φυσικού αερίου.

Ο κ. Ταλάτ υποστήριξε πως η «συμφωνία» της Τουρκίας με το ψευδοκράτος ήταν λανθασμένη και πως οι «ιαχές πολέμου» δεν εξυπηρετούν κανένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ