Μέχρι το τέλος του ωραρίου οι καταλήψεις στα υπουργεία - iefimerida.gr

Μέχρι το τέλος του ωραρίου οι καταλήψεις στα υπουργεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έληξαν πριν λίγη ώρα οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Στα υπόλοιπα υπουργεία και υπηρεσίες που τελούν υπό κατάληψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση να παραταθούν, ώστε η διάρκειά τους να συμπεριλάβει χρονικά και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τον συμβολικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων τονίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

"Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι "δεν πάει άλλο", καθώς οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και περισσότερο οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, έχουν σηκώσει τα μέγιστα των βαρών. Οι συνολικές απώλειες και μετά τη νέα μείωση κατά 20% που προωθείται με το νέο μισθολόγιο, υπερβαίνουν το 50%", αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο οποίος υποστηρίζει, ότι "τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι άδικα και αναποτελεσματικά, αφού οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας και σε μεγαλύτερη ύφεση".

"Είναι μύθος τα όσα αναφέρονται για το υψηλό μισθολογικό κόστος του Δημοσίου το οποίο είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ", σημειώνει ο κ. Τσικρικάς, και προσθέτει, ότι ο αγώνας της ΑΔΕΔΥ δεν αφορά αποκλειστικά τους μισθούς. "Οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε προσβάσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, ο οποίος επιβάλλεται να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο".

Το απόγευμα, στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Αργότερα στο Σύνταγμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ενώσεις εργαζομένων των φορέων του Δημοσίου από τους οποίους ξεκινά η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, οργανώνουν συναυλία με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρες απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ