Κύμα καταλήψεων στα υπουργεία - iefimerida.gr

Κύμα καταλήψεων στα υπουργεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί πέντε υπουργεία με τους εργαζόμενους να αντιδρούν δυναμικά στα μέτρα της κυβέρνησης. Τα μπλόκα έχουν ξεκινήσει από τις 5:30 και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας. Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».

Η αρχή έγινε από το υπουργείο Οικονομικών, όταν περίπου 200 άτομα κατέλαβαν το κτίριο και δηλώνουν πως δεν θα αποχωρήσουν και αν δεν δεχθεί ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος να συναντηθεί μαζί τους. Λίγο έλειψε να σημειωθεί ένταση όταν συνεργάτης του υπουργού προσπάθησε να μπει στο κτίριο και οι εργαζόμενοι τον ανάγκασαν να αποχωρήσει και τον αποδοκίμασαν.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας οι εργαζόμενοι κόλλησαν στους τοίχους πωλητήριακαι κρατώντας μαύρες σημαίες δηλώνουν πως πενθούν για την οικονομική κατάσταση τους μετά τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Οι ελεγκτές της Τρόικα πάντως δεν θα πέσουν στο μπλόκο των εργαζομένων, αφού για σήμερα έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ