Υπουργικό χωρίς εργασιακή εφεδρεία - iefimerida.gr

Υπουργικό χωρίς εργασιακή εφεδρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΟΙ συναρμόδιοι υπουργοί που συνεδρίασαν το βράδυ της Τετάρτης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την τελική πρόταση της κυβέρνησης πάνω στο καυτό θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Για το λόγο αυτό, το θέμα αποσύρεται από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης, το οποίο θα ασχοληθεί μόνο με το ενιαίο μισθολόγιο.Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο έλαβαν μέρος οι συναρμόδιοι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας και Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς και ο Ντίνος Ρόβλιας. Στη συζήτηση που διεξήχθη ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου δεν έγινε δυνατό να συγκεραστούν οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μη συζητηθεί τελικά το θέμα παρά το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το γεγονός ότι το θέμα μπορεί να απασχολήσει ακροθιγώς τη συνεδρίαση, χωρίς όμως να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Επιπλέον, εκτιμήθηκε ότι καλό θα ήταν -δεδομένης της κατάστασης- να έχει προηγηθεί πριν τις τελικές αποφάσεις και η νέα συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τα στελέχη της Τρόικα που από το πρωί της Πέμπτης θα βρίσκονται επί τω έργω στην Αθήνα προκειμένου να συντάξουν την έκθεσή τους από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης.

Οπως είναι ήδη γνωστό και από τις τελευταίες δηλώσεις του κ.Βενιζέλου το δρόμο της εργασιακής εφεδρείας φαίνεται ότι πρόκειται να ακολουθήσουν περίπου 30.000 υπάλληλοι στο δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ