Ένα βήμα πριν την απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Ένα βήμα πριν την απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βήμα πριν από την απόλυση στέλνει η κυβέρνηση χιλιάδες εργαζόμενους στον ευρύτερο αλλά ενδεχομένως και στο στενό δημόσιο τομέα.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει την Πέμπτη για να επιταχύνει τις διαδικασίες της εργασιακής εφεδρείας προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» από την Τροικα για την 6η δόση. Ήδη οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ έχουν πάρει τελεσίγραφο να στείλουν λίστα με ονόματα πλεονάζοντος προσωπικού σε ποσοστό τουλάχιστον 10% επί των εργαζομένων. Στοιχεία για πλεονάζον προσωπικό έχουν δώσει λιγότεροι από 100 από τους 151 φορείς του Δημοσίου, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενός συνολικού αντικειμενικού κριτηρίου για την εφεδρεία πέρα από όσες προϋποθέσεις έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, όπως για παράδειγμα η κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Παράλληλα θα συζητηθεί και το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο φαίνεται πώς θα εφαρμοστεί απο την 1η Νοεμβρίου.
Στο υπουργικό της Πέμπτης αναμένεται να κλειδώσει και το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου για το οποίο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας δηλώνει έτοιμος και εν αναμονή των αποφάσεων του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου. Στο υπουργικό θα συζητηθεί επίσης το φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει αρκετές διευκρινίσεις, ειδικά μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει το νέο καθεστώς με τις αποδείξεις

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ